Druhé dobrosrdečné domlouvání

Obrázek uživatele sos

Smělí a stateční drabblisté!
Jako sosáci gratulujeme vám (i sobě), přežili jste další týden DMD! Většina z vás už má v kapse banner a značná část aspiruje na placku! Pokořili jste punkovou nutrii! Chystáte se popravit pampelišky! Jste prostě borci, mazáci a drsní týpci! A po másle a medu nyní k obsahové střídce ;)

Protože jsme během minulého týdne s některými řešili vhodnost či nevhodnost zadaného fandomu (někdy drobet méně citlivě, za což se omlouváme), rozhodli jsme se věnovat tohle povídání právě zadávání fandomů. Odpusťte, jestli vám píšeme něco, co dávno víte, stejně si to přečtěte. Fandomům také věnujeme samostatné diskuzní téma, neb se bude hodit.

Fandom, který uvádíte u drabble, má dvě úlohy. Jednak vaše čtenáře informuje, co si přečtou, jednak vaše drabble taxonomicky řadí do kategorie, pod kterou ho bude možné později vyhledat. Se zadáním nového fandomu tedy pokaždé vytváříte novou kategorii/tag - proto je dobré tak činit uváženě. Je sice pravdou, že tvůrčí svět je v zásadě nevyčerpatelný a že fandomů je bezpočet, ale to neznamená, že z nich musíme mít holubník se čtyřmi názvy téhož, v kterém se časem nevyzná drabblista, čtenář ni sosák.

Veškerá doporučení pro řazení drabble do fandomů a vytváření fandomů nových najdete v FAQ 10. Jestli jste desítku ještě nečetli, nebo jestli jste ji četli dávno, přečtěte si ji prosím a řiďte se jí.

Zde bychom chtěli vypíchnout několik bodů:
- Je-li to jen trochu možné, zařaďte své drabble do již existujícího fandomu (seznam fandomů a našeptávač ve formuláři poradí).
- Políčko fandom je políčko taxonomické a čistě praktické, není místem pro pointu drabble ani uměleckou exhibici. Nevytvářejte tedy prosím vtipné variace na již existující fandomy ozdobené smajlíky a další havětí (“Originelní :))))***”) či sté variace na totéž (“Krutá, ale fakt fakt krutá realita OMG!”; “Moje nejoblíbenější mýty”; “Příběhy z Bible” apod.), prostě své drabble co nejpřesněji zařaďte, ideálně do něčeho, co už existuje.

Nový fandom se rozhodně nebojte založit:
- Jestliže píšete drabble na již existující fikční svět, který dosud nebyl do fandomů zařazen.
- Jestliže píšete drabble na vlastní fikční svět a předpokládáte, že bude víc než jedno.
- Jestliže vám v průběhu DMD pod rukama nějaký fikční svět vyraší (vašich pět originálních drabble se proměnilo v něco osobitého, co si zaslouží vlastní název). Pak fandom směle změňte z Originální na … (doplňte sami).
K tomu patří prosba: Pomožte nám všem se zorientovat a pište úvody k fandomům (Přidat obsah > Úvod do fandomu), zejména jde-li o vaše vlastní světy či fandomy málo známé.

Seznam fandomů jako sosáci průběžně sledujeme a pročišťujeme. Jestliže si všimneme, že je nějaký chybně zadán (například překlep nebo zbytečné vytvoření nového fandomu) přeřadíme jej a zanecháme vám o tom u drabble zdvořilou zprávu. Jestliže s přeřazením nebudete souhlasit, ozvěte se prosím v diskuzním tématu věnovaném fandomům, jsme ochotni vám naslouchat a třeba své rozhodnutí i změnit. Hlavní správkyní fandomů je Slečna Zuzana, ale zasáhnout může kterýkoli sosák.

Jestliže se vám stane, že fandom chybně zadáte (překlep, nevšimnete si, že už existuje pod jiným jménem...) a dojde vám to, dejte o tom prosím vědět v téže diskuzi, a to i když si ho opravíte (opravou chybná verze ze seznamu nezmizí). Ulehčíte nám tím práci, když budeme vědět, co můžeme okamžitě odstranit.

Děkujeme těm z vás, kdo už tohle všechno dávno dělají, i těm, kdo jsou ochotni se to učit.
Vzhůru do třetího týdne, přátelé!
(I v komentářích k tomuto článku můžete libovolně velebit Nifredil a KaTužku! Aspoň uvidíme, že jste to dočetli až sem ;)

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Dočetla! Velebím! Nifredil, KaTužku a všechny a zejména zřejmě Slečnu Zuzanu, která si dala práci a srovnala mi u lišáka bordel ve fandomu :-)

Obrázek uživatele strigga

Já velebím všechny a všechno a Nifredil s KaTužkou a sosačky zvlášť!
Díky za užitečné objasnění, ty fandomy by si zasloužily vlastní vědecké odvětví, třeba fandomologii :)

Obrázek uživatele Kleio

Velebím, velebím!

Obrázek uživatele Owes

To je hnus, velebnosti, já bych všechny tyhlety fandomy zakázal! Pak jsou z toho akorát tyhle bordely! :D Děkuji Nifredil a KaTužce za jejich nepolevující úsilí! :-) Vlastně vás obdivuju.

Obrázek uživatele Danae

Takhle to dopadá, když se lidi pustěj na internety!
Obrázek uživatele Owes

Přesně tak! Zakázat všechny tyhle internety a počítače!

Obrázek uživatele Iantouch

Takhle to dopadá, když se na internety pustěj Lidi s kocovinou. :)

Obrázek uživatele Danae

:D
Obrázek uživatele Lee

Fandomy jsou zákeřáci!

Obrovská poklona vám všem, co během DMD usnadňujete nám obyčejným život. (Nifredil a KaTužce samozřejmě obzvlášť.)

Obrázek uživatele Saphira

Také velebím! :)

Obrázek uživatele Blanca

--<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@
--<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@ --<-<-@
Sedm růžiček pro každou z našich neúnavných hodnotitelek.
Bez vás by duben nebyl ani z poloviny tak epický!

Obrázek uživatele Profesor

Velebím, velebím. KaTužku, Nifredil a slečnu Zuzanu.

(A taky jsem dopsala úvod k Magdaleně Vytáčkové.)

Obrázek uživatele Nildon

Chci moc poděkovat Nifredil s KaTužkou a všem ostatním, kteří pořádají DMD. Je to opravdu úžasné a skvělé a moc mě to baví. Těch pocitů mám mnohem víc, ale to bych si musel vzít slovník synonym abych je všechny dokázal popsat. Odvádíte skvělou práci a moc vám za to děkuji. Pokračujte a hlavně to vydržte.

Obrázek uživatele se.id

Přidávám svůj vyschlý chraptivý hlas k oslavným ódám! Jste prostě nej!!!

Obrázek uživatele Aveva

Nifredil už slyšela ódu na živo, tak ještě pro KaTužku :o)
Jste obě úžasné, skvělé a samo nebe vnuklo organizačnímu výboru nápad požádat před prvním ročníkem o výběr témat a bdělé bodování právě vás dvě ;o)

Obrázek uživatele Danae

Podpisuji obzvlášť ostrým Bleskobrkem! Jste naprosto nezasloužené dary!
Obrázek uživatele Dangerous

*ví, řídí se, dočetla, děkuje a velebí*

Obrázek uživatele Azereth

*Podpis!* :)

*rozhazuje květiny, zapaluje svíčky u oltáříku s kachnama, Glorií a sovama, a vůbec koná koření a velebení*

Obrázek uživatele Voliéra

Vzhledem k tomu, že už jen já po tom týdnu umírám a nejradši bych drabble zahodila někam hodně daleko, Nifredil a KaTužka a všichni ostatní musí být světci.
Klaním se a velebím kudy chodím :D :D

Obrázek uživatele Tora

Dočetla jsem až na konec a opravdu klobouk dolů pro Nifredil a KaTužku. Těch drabblíků je tolik... to musí být fakt dřina. Jste dobré, dámy, že to zvládáte s takovou elegancí.

-A A +A