Losos

Obrázek uživatele Wolviecat

Na rozdíl od vetšiny motelových pokojů, v kterých kdy bydleli, měl tenhle v koupelně vanu. Ne obligátní sprchový kout porostlý masožravou plísní, kde pod závěsem táhnul průvan odkudsi od Aljašky a kde v odpadu žila prosperující kolonie pavouků. Zřejmě to celé byla pračka na mafiánské peníze. Deanovi to bylo jedno. Chtěl prostě ležet ve vodě, dokud se nesrazí na polovinu a dokud ho nepřestanou bolet záda, ztuhlá z jízdy přez celou Ameriku.
Chvíle, kdy vlezl dovitř, patřila k těm nejlepším v jeho životě.
Chvíle, kdy se mu něco studeného a šupinatého otřelo o nohy, patřila k těm nejhorším šokům.
Později to nechtěl přiznat, ale zaječel tak, že málem popraskalo zrcadlo.
Sam vrazil do koupelny s brokovnicí v ruce. Dean balancoval na hraně vany, vytřeštěný pohled upřený pod sebe. Ve vodě sebou nespokojeně mrskala velká, stříbrná ryba a chňapala po všem, co se k ní přiblížilo.
„Co to sakra...“ zašeptal Sam.
„Losos.“
Castiel seděl na vaně, okraje kalhot urousané od bahna, kapsy kabátu plné listí a kamenů. Začal je skládat na dno vany. „Potřeboval jsem ho někde v bezpečí schovat.Možná na něm záleží náše další přežití.“
Dean si rybu ještě jednou prohlédl. Vypadala spíš jako agresivní psychopat než jako spasitel lidstva. „To mu v řece nebylo dobře? Hezky v přírodě, na čerstvém vzduchu, s ostatníma rybama...“ Castiel zavrtěl hlavou. „Ty to nechápeš, Deane,“ povzdechl si: „tohle je přímý potomek jedné z ryb z Galilejského jezera.“
„Potomek kohože?“
„Ryb, kterými Ježíš nakrmil zástupy hladovějících.“
Dean se rozesmál. „Fajn. Leviatani nám nakopávaj zadek na všech frontách, konec světa je za rohem, tobě hrabe, ale hlavně že zásobování řešit nemusíme.“
„Vy už nemusíte řešit nic.“ Ozvalo se za nimi. Leviatan se usmíval, tlamu otevřenou skoro kolem dokola hlavy.
Sam se vrhnnul ke dveřím a doufal, že se dostane k boraxu dřív, než Leviatan všechny zmasakruje. Dean automaticky sáhnul po zbrani. Castiel se odhmotnil do jiného státu.
Losos skočil.
Chvíli byly vidět jen Leviatanovy nohy, které se pomalu ztrácely za okrajem vany. Pak zmizely úplně a brzo utichlo i šplouchání a kvílení. Dean se opatrně podíval do vody. Losos se tvářil najedeně.
„Zapoměl jsem zmínit,“ řekl Castiel, který se Deanovi zjevil za zády: „že tehle se spíš krmí, než by krmil ostatní.“
Losos škytnul a z tlamy mu vyletěl obláček leviataní krve.


Na základě této povídky jsem odeslal/a DMS nebo příspěvek na účet
(klikněte pouze v případě, že je to pravda)

Podporuji: 
Fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Rya

Bezvadná povídka a skvělý nápad!
A vždycky, když budu číst o nasycení hladových zástupů, už mi tam ten losos na chlebu naskočí :-)

(a chtělo by to maličkatou korekturu překlepů... ;) )

Obrázek uživatele Aries

Jsem si naprosto jistá, že jsem to komentovala a chválila, že je to dobrý a pěkně supernaturální. Asi byl komentík sežrán systémem v rámci přesunů, tak ho píšu znova.

Obrázek uživatele Profesor

Super povídka. Jako rybáři se mi velice líbí.

-A A +A