45. Noční jezdec

Obrázek uživatele Wee-wees
Kapitola: 

Byla hluboká noc, ale měsíc jasně svítil na královskou cestu a osamělý jezdec hnal koně ostrým tempem. Nebál se tmy, nočních lovců ani lupičů; dobře věděl, že tím nejnebezpečnějším v okolí byl on sám.
Hrys hrál hru dlouho a jako každý hráč dost dobrý na to, aby se nenechal pohltit vlastním egem, dokázal poznat okamžik, kdy bylo třeba oželet vklad a odložit karty. I když do té hry investoval hodně času a energie, teď už nebyla šance získat ji zpět.
Nehodlal čekat, až se Dragošův hněv z útěku vězně obrátí z nebohých strážců k němu.
Nehodlal čekat, až Cybélie dokončí svoje tažení a vypořádá se s těmi, kdo jí vzdorovali – teď už nepochyboval, že to dokáže. Vsadil tehdy před lety špatně, jak se zdálo, ale kdo mohl tušit, co se z toho děvčete vyloupne?
Ovšem, jako každý dobrý hráč myslel na to, že se k němu může štěstěna jednou obrátit zády. V několika dolních zemích měl svoje zálohy – domy, pozemky, peníze. Nebude žít v takovém luxusu, jaký si představoval, ale pouhé přežívání to také nebude.
Pokud se tam tedy dokáže dostat.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

myslí mu to

Obrázek uživatele Tora

Krysy opouští loď. Doufám, že se mu to nepovede.

Obrázek uživatele Aveva

No, pokud se mu podaří zdrhnout, tak doufám, že se s ním alespoň utrhne výtah.
Obrázek uživatele Killman

Evidentně dobrý hráč. Počítá i s tím, že může prohrát...

Obrázek uživatele neviathiel

Zacina mi byt sympaticky. Asi jsem zvrhla a zla!

Obrázek uživatele mila_jj

Zdrhá! Hurá! (A je to dobře? Nějak si nejsem úplně jistá, jestli to není jen taktický ústup do předem připravených pozic.)

-A A +A