Dvacátá první kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Konečně se vracíme domů, ale přece jen jsem neodolala. Možná mládeži nepatrně nepřístupno. :)

Kapitola: 

Konec našeho pobytu v Africe byl prazvláštní. Když nám klesly endorfiny, které díky dramatickým událostem posledních hodin vyletěly až k vysokému africkému nebi, padl na nás smutek. Lucie brečela zcela nepokrytě, já někde uvnitř. Přes všechno, co jsem o Mugambim zjistila, mi osobně dal víc, než vzal. Takže vlastně bylo štěstí, že už jsme jeli domů.
Odjezd proběhl překvapivě poklidně. Keňští policisté nás důkladně vyslechli, ale nepokusili se nás zdržet, dokonce nám zajistili bezpečný odvoz na letiště. To kdyby si náhodou chtěl někdo na nás zchladit žáhu. Jediné drama se odehrálo na letišti.
Kolem celníků pobíhal velký pes, který vypadal, že si ho půjčili od Baskervillů, a chtivě očichával kufry. Trochu jsem se bála, aby se nepustil do těch mých, mám je po dědovi a jsou z kvalitní kozinky, ale zaujal ho Magdin. Jen k němu přistrčil čenich, začal vztekle vrčet.
Celníci přiměli Magdu kufr otevřít.
„Jistě víte, slečno, že je zakázáno vyvážet živá zvířata!“
Tvářila se nechápavě. Jeden z celníků zašmátral a pak s vítězným výrazem vytáhl... modro-růžové heboučké bačkory v podobě sladkých králíčků s chlupatými oušky. Celá Magda. Takovou úchylnost může vybrat jedině ona. Vyrvala mu je z ruky.
„Chcete snad říct, že tohle jsou živá zvířata? Vždyť ani nejsou z kožešiny. To je plyš, pánové, plyš! To ten váš hafan nerozezná plyšového králíka od živého?“ ječela pobouřeně a praštila bačkůrkama nejbližšího celníka po hlavě.
Pánové vypadali rozpačitě a začali se omlouvat... jenže vtom se odněkud z hlubin Magdina zavazadla vynořily dvě tmavé krysy, nebo spíše krysáci, a to velice chlípní krysáci, protože to, co začali provádět s králičími bačkůrkami, bylo poměrně jednoznačné.
Magda zaječela a vyskočila na pás se zavazadly, Ignác pobledl, ale statečně se ji pokusil stáhnout k sobě a utěšovat, Julie se zájmem přihlížela a já opatrně poodstoupila a předstírala, že se se krys vůbec, ale vůbec nebojím. Celníci strnuli a pes se pokusil vyskočit na pás za Magdou.
Ten její skok byl poněkud neuvážený, protože zatímco předtím děj probíhal ve výši jejího pasu, nyní se odehrával přímo pod jejíma nohama. To ovšem způsobilo pokus vyšplhat na takový ten tunel, kterým projíždí kontrolovaná zavazadla. A to zase pobouřilo celníky, kteří nechtěli o svůj drahocenný mechanismus přijít.
Neskutečný poprask se uklidnil teprve poté, co ukojení krysáci odvlekli nebohé králičí bačkůrky neznámo kam. Magda se neochotně nechala sundat z pásu, Ignác seřval celníky za nehygienické podmínky v jejich zemi, které umožní špinavým myším napadnout zavazadla nebohých turistů, já uklidnila vznikající mezinárodní incident a Julie se nepokrytě smála. Dokonce i Lucii se tváří kmitlo pobavení.

Komentáře

Obrázek uživatele Tora

No teda, já nevycházím z úžasu, kam všude ty krysy nevlezou! A jak jsou chlípný! Na letišti! Přede všema! Hrůza hrůz! Chudáci bačkůrky, chudák Magda! Takový horor si chudinka prožila.
To budou panečku texty, to byl výlet za všechny prachy teda. Takové inspirace všude!

Obrázek uživatele KattyV

Hrozné, že?

Obrázek uživatele Regi

Líbí se mi pes vypůjčený od Baskervillů :-) A měl pravdu, když na ten kufr vrčel. Magda se přece pokusila propašovat dva velmi živé krysáky. Že o nich nevěděla, nehraje roli. Neznalost (čehokoli) ji neomlouvá. Ještě že se nenechali a zdrhli.

Obrázek uživatele KattyV

Naštěstí to Ignác duchapřítomně hodil na místní hygienické zvyklosti ;-)

Obrázek uživatele Arenga

Vidím to před očima velmi plasticky a kdybych neuspavala batole, směju se nahlas

Obrázek uživatele mila_jj

Moji už spí, a tak se můžu řehnit aspoň na půl výkonu. Páni, to je groteska! Ty jsi žena netušených talentů. :D

Obrázek uživatele kytka

Musím souhlasit. To je příběh napříč všemi žánry :-D

Obrázek uživatele KattyV

Když ty bačkůrky jsou tak inspirující :-)))

Obrázek uživatele Aries

líbí, velmi crazzy :-)

Obrázek uživatele neviathiel

A jak dopadl chudák pes? :-O

-A A +A