18. Zmatky nad zmatky

Obrázek uživatele gleti
Kapitola: 

„Je to čarodějnice!“ stále dokola drmolil tiše Nicolas, když s hrůzou pozoroval, jak Eliška rozžvýkanou jitrocelovou kaší pokrývala krvácející ránu jednomu z chlapců. K zraněním malých křižáčků docházelo každou chvilku. Co jiného můžete čekat od stovky putujících dětí, které ani posvátné poslání neodradilo od her a skotačení. Dívka tak, od té doby, co ji viděl kouzlit, už pomohla několika nezbedníkům. Ustaly i problémy s nocovišti. Pokud ho zrovna nezřídili poblíž nějakých obydlí, vždy našli mýtinu vhodnou k přenocování navíc s pramenitou vodou nedaleko. Dokonce se jim vyhýbaly všechny bouře. Občas sice slyšeli z dálky hřmění, či se zablesklo, ale samotná bouřka je minula.

To vše mladého novice utvrdilo v přesvědčení o Eliščině nebezpečnosti. Jistě by netrvalo dlouho a někdo by si všimnul jeho stavu, kdyby mu obtloustlý Pierre nevrazil facku a nezasyčel do tváře.
„Buď zticha! Ty jsi zase sodomita, tak drž hubu!“
Nicolas, jak spráskaný pes, zmizel v lese.

Přes svou zaneprázdněnost Eliška konflikt zaznamenala a úklonou hlavy Pierrovi poděkovala. Večer pak vše vylíčila sestře na magickém listě.

Před Blaženou se vyčítavě bělal list. Před chvíli dočetla Eliščinu zprávu, v níž ji děkovala za pomoc. Potěšilo ji, že se sestře daří. Vždyť i ji samotnou zaskočily tragické následky bouře, proto požádala učitelku o pomoc a ta ji doporučila bylinkové kouzlo. Teď však Bláža nevěděla jak dál. Včera se poprvé zúčastnila pohanského obřadu na oslavu letního slunovratu Kupadelných svátků. Jak má své sestře, s níž vyrůstala v klášteře, jak jí má popsat oslavy, jejichž součástí je sex?

Komentáře

Obrázek uživatele Killman

Dobře, dokáže dopis přenášet i obrázky?

Obrázek uživatele ef77

;)

Obrázek uživatele Tora

Ojojoj, to bude těžké

Obrázek uživatele Regi

No jo, problém nečarodějné povahy je nečekaně komplikovaný ;-)

Obrázek uživatele mila_jj

Tak Pierre je formát, dobře to rozlouskl. Ovšem - ehm - to bude těžké vysvětlování. Umí se papír červenat?

-A A +A