Rotolf z Rohova – Co zamýšlí kamenodomská paní (2. část)

Obrázek uživatele Arenga
Úvodní poznámka: 

Nesoutěžně, zcela brutálně po termínu a bez bodu, ale potřebovala jsem se posunout zase o kousek dál (a navíc jsem se hecla, že si to dopíšu ;-))

Přímo navazuje na drabble Co zamýšlí kamenodomská paní (1. část).

Drabble: 

„Na Starmel? I to jsem zvažovala. Má tam příbuzné; spálenecký vladyka je vlastně její strýc. Jistě by se k ní přihlásil, stejně jako příbuzní ve Vyšebolu, koneckonců ani starmelská paní by ji neodmítla. A nikdo by ji tam nehledal.“
„Všichni věří, že uhořela.“
„Vyslanec může mít omezené informace. Nemůžeme si být jisti, jestli tomu věří opravdu všichni. Každopádně, poměry v horách jsou nyní nevyzpytatelné.“
Věděl, v létě byl na Starmelu jako knížecí vyslanec. Od obrovské bitvy se záhorskými klany uplynuly sotva čtyři měsíce, hory byly plné ran, příměří křehké. Pochopil, že teta tam dívenku poslat nechce. Vlastně se mu ulevilo.

Závěrečná poznámka: 

O Spáleneckých jsem psala první rok na DMD, Yllanitina stejnojmenná prababička byla v druhém manželství provdána za vladyku ze Spáleného pole (její dcera z prvního manželství byla Yllanitina babička), o jejich synovi Londrinovi (který byl nevlastním bratrem Yllanitiny babičky), jsem psala hned ve svém prvním drabble zde. Současný vladyka, jeho syn Darbud, se objevil třeba tady. Darbud Spálenecký je bratranec Yllanitina otce, proto o něm Adeliza mluví jako o jejím strýci. Ve stejném stupni příbuzenství je k ní i vladyka z Vyšebolu, jehož matka byla dcerou staré paní Spálenecké a tím pádem též nevlastní sestrou Yllanitiny babičky. Proto o nich v tomto kousku také Adeliza mluví jako o možných opatrovnících malé Yllanit - přihlásili by se k ní nepochybně oba vladykové a pomocnou ruku by neodmítla ani sama starmelská paní (ačkoli ta s ní příbuzná není).

Komentáře

Obrázek uživatele KattyV

Tak jsi nám důkladně vysvětlila, kdo všechno by ji ochotně přijal, ale stejně si utajila, kam ji ve skutečnosti kamenodomská paní pošle. I ty jedna.

Obrázek uživatele Arenga

Sto slov je sto slov...

Obrázek uživatele Regi

Tak kam teda???

Obrázek uživatele Arenga

Pokračování bude ;-)

Obrázek uživatele Faob

A je to teta a synovec: otevření k sobě, dospělí, dialog plný informací, protože ztížená možnost komunikace nehrozí...!

Obrázek uživatele Arenga

ztížená možnost komunikace bohužel hrozí vždycky, ale je fakt, že více méně otevření k sobě jsou

Obrázek uživatele Profesor

z tvého světa.

Moc pěkné drabble.:-)

Obrázek uživatele Arenga

děkuji

-A A +A