Padesátislůvka Slova ve tmě

Obrázek uživatele sos

Do tohoto tématu můžete vložit kopii padesátislůvky zaslané do Soutěže s Nocí literatury na http://pribehynapadesatslov.cz/
ať víme, čím jste je zasypali, drazí drabblisté :)

Platné do: 
31. 5. 2012

Komentáře

Obrázek uživatele Lejdynka

Velice děkujeme za zřízení 'nového tématu' a doufáme že si příjemně počtete! ;)

Obrázek uživatele Tess

... člověk má chuť obhlídnout konkurenci ;)
A že je těžká!

Obrázek uživatele Lejdynka

Ty koukej vložit půldrabble a nemluv, konkurence XD

Obrázek uživatele Rya

Sledujete ty novinky? Já nevím ... jak vám to přijde?
Každou chvíli koukám, jestli už tam bude něco od Lejdynky :-)

Obrázek uživatele Jeřabina

Já teda zaprvé úplně nechápu, jestli kromě toho, co je nadepsané "Slova ve tmě" je něco z té soutěže a i pokud, tak jak jako plánuje pán dát na stránky všech těch 67 věcí ze soutěže do té doby, než budou vyhodnocený, když dává zatím jednu denně. Podobně tak nechápu, jak se mám orientovat na těch stránkách, co je co, k čemu je ten vobezličkovej jezdící pás nahoře a co je vlastně i ten pán zač. Ale pokud to pominu, tak si dovolím coby pánův "kolega" porotce, byť pokleslých žánrových soutěží, tvrdit, že to, co se tam vydalo doposud bylo dost mizerný. Věc s čivavou imho neměla moc žádné právo na to, aby spatřila světlo dne, To s Golemem mi zase připadá hrozně mlhavé, neurčité a tím pádem nezajímavé (ale jako asi by to mělo potenciál) a prostě jako takové konstatování okamžiku. Ta Slova ve tmě jsou prostě příšerně mainstreamová, něco, co napadne každého rádobyumělce "och, tak já vyjmenuji různé banální zvuky ve tmě, udělám to formou, která vypadá jako volný verš a nebudu dodržovat psaní velkých písmen, to bude ohromně geniální, alternativní a tajemné."
Ono ostatně i to, co píše ten vydavatel, mi připadá takové... mizerné a na jedno brdo. Asi bych opravdu radila účastníkům, ať tuhle soutěž neberou moc vážně (Lejdy! :)), ona si to podle mě moc nezaslouží.

Obrázek uživatele Rya

No, nechtěla jsem to tak úplně na rovinu, ale tohle z duše, hřebík na hlavičku! :-)
I věci, které mi tady přijdou jako průměrné (bez urážky, mluvím například o svých), by tam vysoko vyčnívaly.

Obrázek uživatele Aveva

Ale na druhou stranu, nebýt té soutěže, neměli bychom tu téma navíc :o)
(Taky čekám, kdy se tam objeví nějaká padesátislůvka odsud a jak nějak furt nic, začínám mít dojem, že pan Vydavatel si ty dobré kousky nechává pro sebe, aby mu snad neoslnily čtenáře ;o)

Obrázek uživatele Jeřabina

Ale jo, téma dobrý, challenge zajímavá, místní výrobky pěkný, ale celý ty stránky mi připadají tak strašně umělecké, zajímavé, svérázné a alternativní, až tam jsou samý špatný věci. Ne vyloženě špatně napsaný, ale povětšinou prostě špatně udělaný na formát padesáti slov (byť nemám pocit, že prodloužení by jim pomohlo). A nějak mě osobně irituje, když se nějaké nakladatelství staví jako hóch literatura s hóch soutěží a přitom je zorganizované a zařízené mnohem hůř a má práce mnohem horší kvality než blbí Vidoucí z pokleslé literatury, natožpak CKČ.

Obrázek uživatele Tess

To nemůžeš brát vážně, to je přece brak, víš, ne Llliteratura.
Osobně si myslím, že zatím není uveřejněný žádný soutěžní příspevěk, asi by měl tag Slova ve tmě.
Ty jezdící bazmeky nahoře - to je teď poslední výkřik wordpressové, blogovací a podobné komunity, je to děsně současný, ty to nechápeš, páč seš na to moc tó... no né kůl.

Se mi zdál sen, dneska, že bylo nějaká vyhlášení prvních třech míst a samozřejmě jsem se neumístila, první dvě byly nějaký cizí ženský co napsaly jedna nějak milostný výkřiky a druhá něco s nenarozeným dítětem a třetí byl někdo z Potterwebu, už nevím kdo, ale vím, že mě to překvapilo, protože jsem si myslela, že vůbec nepíše.

Obrázek uživatele Rya

A míváš věštecké sny? ;)

Obrázek uživatele Tess

Ne, já věštím jen když jsem vzhůru :D

Obrázek uživatele Lejdynka

Obávám se, že tohle věšteecký sen bude, snad kromě toho potteráka.

Obrázek uživatele Tess

Jo, a ještě jedna připomínka - to je nakladatelství? Jsem to nepostřehla... ano, hlavní admin vystupuje jako Vydavatel (konkrétně Vydavatel Příběhů), ale to se myslím vztahuje k vydávání právě na těch stránkách...

Obrázek uživatele neviathiel

Vydavuje, pardon vydává příběhy na svůj blog, neasi :-)

Obrázek uživatele Lejdynka

Mivk, já bych to snad líp neřekla.
Čivavu jsem zcela nepochopila, čím si to umístění zasloužila, Golem se mi docela líbil (asi v porovnání se zbytkem), ale přesně jak říkáš - je to moc mlhavé na to, aby se mi to líbolo víc, Slova ve tmě jsou prostě KLIŠÉ a vydavatel má sice jako lepší, ale mohl by mít ještě lepší.
Ale zase tam jsou celkem hezky psané Momentky z města, když už nic. A taky se mi celkem líbilo Ukládání ke spánku, to mělo aspoň nápad.
Já neberu vážně tu soutěž, já beru vážně sebe ;) Jakože - když už někde soutěžím, tak jsem ambiciózní a sakrachciseumístit! :)

Obrázek uživatele neviathiel

Já tu soutěž taky neberu vážně, jinak bych se neúčastnila :-)

Obrázek uživatele Lejdynka

Lejdynka taky kouká, jestli tam nebude něco od Lejdynky. V podstatě neustále.
A - chceš to slyšet upřímně? Nebo milosrdnou lež?

Obrázek uživatele Rya

Kdo a co?

Obrázek uživatele Lejdynka

Dobrý, tak já jsem se k tomu, že se mi tamní věci nelíbí, přiznala už výše, takže je to pasé :)

Taky se mi to tam nijak moc nelíbí. Většinou takové to psaní, které může dát dohromady víceméně každej. K čemuž se dají využít i stoslovky i ještě trochu delší textíky, ale tohle tím spíš.
DMĎácké věci jsou tam rozhodně vysokej nadprůměr.

Obrázek uživatele Lejdynka

Teď je otázka, jestli se ten vysoký nadprůměr dostal dál, anebo pro jistotu zůstal umřetý, aby neohrožoval psaní těch věcí, co dokáže napsat každej :D

Obrázek uživatele Terda

Asi jsem děsně naivní, ale proč by někdo kdo organizuje nějakou literární soutěž zavrhoval něco, co je evidentně dobrý... Vždyť to by byl vlastně sám proti sobě, ne? Přece když něco organizuju, tak se snažím o to, aby to mělo co nejlepší úroveň. Nebo ne?

Obrázek uživatele Lejdynka

Jo, takhle logicky by to fungovat mělo, ale bohužel to funguje jen občas. Jakože - máš to i ve škole, spor o tom, jestli se mají podporovat nadprůměrná žáci nebo se přinutit, aby se drželi s průměrem: pak nemáš dva geniální studenty, ale osmnáct průměrných.

Obrázek uživatele Terda

Já bych byla jednoznačně pro to podporovat ty nadprůměrný, ale zase ne na úkor toho zbytku (škola je od toho, aby učila)... prostě jim dát příležitost se ukázat, účastnit se různých olympiád, soutěží atd. :-) Co se soutěží a nejen literárních týče, tak vyzdvihování průměru nad nadprůměr mi přijde na hlavu. To je jako by (dohnáno do extrému) na Olympiádu poslali nějakýho hromburáce, co sotva doběhne autobus

A teď ještě kdoví jestli za tím nejsou nějací lidé, kteří by třeba chtěli psát, ale moc jim to nejde, a tady doufali, že vyniknou. A najednou se jim tam nahrne spousta lidí, která to umí výrazně líp než oni. Co potom s nimi?

Obrázek uživatele Jeřabina

A copak oni už někoho zavrhli? Já mám právě pocit, že ani autor soutěže si ještě neuvědomil, jak to chce vlastně zveřejňovat a dávat autorům najevo, že prošli.
Řekla bych, že jestli nějakým výběrem prošla polovina prací, tak ty vaše tam prostě zákonitě aspoň nějaké být musí, jistě je programově nevynechával.

Obrázek uživatele neviathiel

Taky znám to rčení, že kdo zjistí, že neumí psát, se stalne redaktorem, ale já mám z té soutěže spíš pocit, že organizátoři sami neví co chtějí :-)

Obrázek uživatele Jeřabina

Tak to ti jako primárně redaktorka, kritička a korektorka moc děkuju, náčelníku, že ses mě zastal :) Ale jako ok, uznávám, že psát neumím, což je hlavně silným nedostatkem kreativity, už méně pak špatným řemeslem :)

Obrázek uživatele neviathiel

Já ale netvrdím, že tomu věřím. Jen mě to rozesmálo. Nevím, kdo to vymyslel, ale předpokládám, že nějaký odmítnutý autor :-)

Já takové rčení neznám a docela mě překvapuje, myslela jsem, že tohle schytávají v první řadě literární kritici coby "ti oškliví lidé." Ale o redaktory jako takové tu přece ani nešlo, jejich práci ani osobnosti nechci nijak shazovat. Mám jen určité pochybnosti o téhle stránce a soutěži, která klade na soutěžící tak minimální nároky (tím nepopírám, že by minipříběhy nemohly mít uměleckou hodnotu). Je tam taky víc lidí, kteří tam zřejmě chodí už dlouho a píší tam často, a tak mi přišlo, že by tahle "soutěž" mohla být plánovaná spíš jako taková jejich akcička "mezi náma", ke které se připojí třeba ještě pár dalších lidí. Ale to je jen taková nahozená úvaha, nijak podrobně jsem ty stránky nezkoumala.

Obrázek uživatele Saphira

Nevím, čím to je, ale když se podívám na příběhy DMDáků a na ty z těch stránek, ty jejich jaksi postrádají svůj vlastní fikční svět. Začínají s prvním slovem a končí s posledním, nic víc. Ale když si přečtu padesátislůvku tady od kohokoliv, těch padesát slov dokáže vypovědět mnohem širší příběh a obsáhnout celý vlastní svět, než jaký popisují.

Obrázek uživatele Tess

Nojo, ale to k nim není tak úplně fér, protože my jsme měli třikrát třicet hektických dní, ve kterých jsme si už mohli natrénovat příběhy s přesahem a tím nasadit laťku, které se snaží dosáhnout i nováčci. Máme výhodu jako komunina. Obi nejsou komunita, ale jednotlivci, takže se vypisují na mikroprostoru pomaleji.

Obrázek uživatele Aries

To bych si nebyla tak jistá. Mám dojem, že se tam opakujou stejná jména, a taky jsou tam půldrablata na nějaká jiná témata, spíš bych řekla, že je to taky stránka, kam chodí pravidelně určitý okruh lidí, co se znají. Potom asi z přílivu autorů odjinud opravdu nebudou moc nadšený.

Obrázek uživatele Aveva

Já myslím, že je to spíš vliv fanfiction. Jak jsme víceméně fanfiction komunita, jsme zvyklí, že za tím, co píšeme je ještě široké pozadí, tak to přenášíme i do originálních věcí.
Kdyby to byl jen trénink nebylo by v prvním ročníku DMD tolik výborných věcí ;o)

Obrázek uživatele Aplír

Já jsem na stránkách jen zběžně pročetla pár příspěvků, ale nechytly mne tak jako DMD. Do soutěže jsem se nepřihlásila a to hlavně proto, že nemám ráda určování jednoho, či více něčeho nejlepšího a je jedno, zda se jedná o písničku, výtvarné nebo literární dílo či drabble. I když se porota skládá z fundovaných lidí, stejně nakonec hraje velkou roli jejich vkus, znalosti, nálada, ale i žánr, který hodnotí. Proto oceňuji, že výběrů NEJ v DMD může být víc a to i od jednoho autora. Protože ruku na srdce, já sama nedokážu omezit výběr Nej na pouhých deset.
Na DMD se mi líbí, že porotci jsou všichni a tak se celkem objektivně dozvím, co se druhým líbí.

Obrázek uživatele Rya

To se ví, DMD je nejlepší! :-)

Teda, ale tohle je tam asi první, co mi připadá, že se dost povedlo, i když by si ten nápad zasloužil asi víc prostoru.
http://pribehynapadesatslov.cz/fotograf/

Obrázek uživatele Rya

Jo, to je dobré. Ale řekni mi, kolik jsi přečetla ostatních, než jsi na to narazila?

Je to na straně 5, předtím jsem teda taky četla několik náhodně vybranejch.

Obrázek uživatele neviathiel

Jéé, díky za odkaz. To je první dobrá (OK, jsem náročná, protože jsem přečetla v DMD prakticky všechno), jakou jsem tam četla.

Obrázek uživatele Rya

OK, tak tam je první od nás. Gratuluji, Ness!

Obrázek uživatele Ness

Právě jsem chtěla hlásit, že jsem se teda asi jednou do výběru dostala (takže tou druhou asi ne, páč tahle byla v mnou posílaném wordu až jako druhá).

Edit: Tak vydavatel mi psal na mail, že mě dával na ty stránky, takže stačí si kontrolovat ten :-).

Obrázek uživatele Saphira

Prý jsou čtyři výherci a porotci vybrali 29 příběhů (A Vydavatel se divil, že úplně jiných, než on, takže třeba vybrali opravdu ty nejkvalitnější). Sakra, jsem napnutá jak kšandy, kdo vyhrál a s jakým textem :)

Obrázek uživatele Ness

http://pribehynapadesatslov.cz/vysledky-souteze-slova-ve-tme/

Bodování mi ovšem zůstává záhadou, protože vítězné texty dostaly každý tři hlasy, dalších pár po dvou a hromada po jednom.

Obrázek uživatele Rya

http://pribehynapadesatslov.cz/vysledky-souteze-slova-ve-tme/
Máme to za sebou, přátelé. A co se týče čtyř vítězných příspěvků, já sice komentuji skoro všechno, ale tohle mi za to skutečně nestojí :-)

Obrázek uživatele Danae

Všimla sis Báry? ;)

Obrázek uživatele Rya

Jistěže! Aspoň že tak! Ráda bych si to přečetla. Koneckonců na tu jejich Kopu písku jsem jim odkaz hodila já, aby si to taky zkusili ;)

Obrázek uživatele Danae

Dobřes udělala!

Obrázek uživatele Saphira

Já jsem z toho strašně zklamaná... kdo to probůh hodnotil?
Jinak mám ale radost, že dvě naše ovečky se umístily mezi těmi devětadvaceti s alespoň jedním hlasem.

Obrázek uživatele Danae

Jestli dobře čtu, tak tři :)

Obrázek uživatele Saphira

Aha, tak já pod civilním jménem poznám jen dvě :) Kdopak je ta třetí?

Obrázek uživatele Danae

Autorka "I stvořil Bůh člověka k obrazu svému". Jestli se tedy v soutěži nesešly dva stejnojmenné příspěvky, tohle drabble tu vystavila Fantomas :)

Obrázek uživatele Saphira

Jo ahá :) Tak to se mi zrovna taky moc líbilo :)
Vážně by mě zajímalo, podle jakých kvalit bylo hodnoceno...

Obrázek uživatele Ness

Pokud je tedy to "I stvořil Bůh člověka k obrazu svému" to Fantomasovo, pak jsem našla Kleio a tu svoji druhou povídku. I když se tomu výběru dost divím, spousta prací tady mi přišla mnohem lepších než třeba to moje (výběr čtyř "nej" radši nekomentuju, tam mě oslovilo leda Ukládání ke spánku).

Obrázek uživatele Saphira

Já jsem poznala akorát tebe a Kleio :) Jak říkám, neznám většinou civilní jména, takže identifikace je pro mě značně zhoršená.

Obrázek uživatele Danae

Já akorát projížděla ty uložené u nás a porovnávala je s vítězi, jinak bych samozřejmě taky nic nepoznala :)

Obrázek uživatele Ness

Já Kleio poznala po jméně a Fantomase po názvu.

Obrázek uživatele Blanca

Gratulace pro Ness, Kleio i Fantomas ;-) Měly jste to vyhrát holky!

Obrázek uživatele Rya

Jasně! Taky se připojuji ke gratulacím!

Obrázek uživatele Terda

Taktéž gratuluju!

Obrázek uživatele Ness

Ovšem jelikož z vítězných se mi líbí pouze jedna, u další jsem nepochopila, čím souvisí se zadáním, tu poslední jsem nepobrala celkově a po zjištění, že výše se umístila i periodická čivava Růža a počet účastníků dmd je pouze tři ks, začínám uvažovat, jestli se umístěním místo polichocení nemám cítit spíše uražena...

Obrázek uživatele Tess

Já ti napsala, že jsi ideálně konformní a urazilo tě to, zlato :D

Obrázek uživatele Danae

No tak vzhledem k tomu, že ze čtyř nejdou dva přečíst, těžko zatím soudit. Ten první je ovšem, hm, hodně jednoduchý.

Obrázek uživatele Ness

Ukládání ke spánku má pouze blbý odkaz, ale přidané do povídek už bylo, dá se dohledat v archivu novinek.

Obrázek uživatele Danae

Už jsem ho našla a dokonce si ho pamatuju. To se mi skutečně líbí.

Obrázek uživatele Saphira

Ten se mi taky líbil...

A kdopak že vyhrál? No samozřejmě častí návštěvníci stránek s věcmi, které zapadají do obvyklého průměru. Má to jednu výhodu, jednou se nám naše předpovědi vyplnily.

Obrázek uživatele Aries

Tak nějak. Je fajn, že se pár našich umístilo, ale taky mám dojem, že počítali se stálým okruhem známých a ani nečekali nějaký výrazný zájem zvenčí.

Obrázek uživatele Julie

Já bych řekla, že jsme dopadli ještě dobře na to, že jsme jim infiltrovali soutěž:-) Navíc padesát slov se musí hodnotit strašně blbě.
Všímáte si, jak jsem děsně nad věcí? Zapálíme tomu Královi barák?

Obrázek uživatele Aries

napiš o něm nějaký krvelačný drable ;) Ať pozná tu pravou sílu slov ve tmě

Obrázek uživatele Tess

Ale tyhle kraťasy prostě jsou loterie, s tím nic nenaděláš. Podle toho kromě bodových zisků výsledků se zdá, že systém hodnocení byl asi stejně "promyšlený" jako propozice. Třeba chyběly zkušenosti.

A tak to bych řekla, že kvalita se dá docela dobře rozeznat a ocenit i u těchhle mrňavek. Když už soutěž, no tak dobře, tak ať lidi ukážou, co dovedou i na tak minimálním prostoru. Hlasovala bych pro takové, co se mi zároveň opravdu líbí a zároveň jsem u nich i s tím minimálním rozsahem víceméně spokojená a netřeba k nim dodávat víc.

Obrázek uživatele Tess

No ale to je potom ten různý vkus. Loterie je to i proto, že za takovýhle krátký úsek je strašná náhoda, v jakém rozpoložení k tomu přistupuješ a která věc ti víc sedne.
Třeba se někteří porotci taky neřídí tím, co se jim "líbí", ale tím, co považují za "hodnotné". A hned to máš...

No tak ono líbit se a být považováno za hodnotné se nemusí vylučovat, já za hodnotné rozhodně považuju, když je někdo v několika větách opravdu schopnej vyjádřit něco kloudného, a to tak, že je ten kousek i sám o sobě pěkný. (Většinou když se mi něco líbí, tak to i považuju za nějakým způsobem hodnotné, což samozřejmě neznamená, že se mnou ostatní budou souhlasit.)
Jo, pěkné je velice relativní pojem a co člověk, to názor, ale to platí přece u všeho. Mně by se v téhle soutěži rozhodně dělal docela snadno výběr několika kousků (ne jen jednoho jediného). Jak by se to shodovalo s názory jinejch hodnotících, to už by byla jiná věc.

Obrázek uživatele Aries

jestli porotci považovali za "hodnotnou" trapnou parafrázi bulvární zprávy, tak to asi o celý soutěži vypovídá dost jasně, že jde o něco dost jiného, než se tady předpokládalo.

Obrázek uživatele Aveva

Zapalování baráku už bylo, tohohle bysme mohli pro změnu smést povodní (jestli nebydlí na kopci ;o)

Ale já osobně jsem uražená.
Padesát slov se sice hodnotí blbě, ale kdybych losováním vytáhla libovolnej příspěvek z tohohle tématu, tak je lepší než dva z vítězných.
Ale co už, to je jen uražená ješitnost ;o)

Obrázek uživatele kopapaka

No, to je teda něco...

Obrázek uživatele Jeřabina

Asi jsem na tu nežánrovou literaturu málo tento... hluboce umělecká.
To první je vyloženě špatný. Ten zbytek akorát nedomrlej. Inu, kdybyste se někdo chtěli někdy účastnit normální soutěže, ráda poskytnu radu, nemálo vás tu na to podle mě má.

Panebože, to první u mě teda není nic než hovadina. Je ubohý i na ten nezáživný průměr.

Obrázek uživatele Ness

Já ti nevím, podle mě to nebyla "normální soutěž" - dle toho, že tam půlka psala pod nickem a ne pod jménem a i hodnocení bylo takové nějaké... ehm, tak mi to připadá spíš jako nějaká transformace našeho výběru deseti nej.

Obrázek uživatele neviathiel

Ale když to dali na web přístupné všem, tak mohli čekat, že jim ještě dodatečně přijdou příspěvky od cizích lidí, nebo ne?

Obrázek uživatele Tess

Nejenže dali na web, dělali tomu reklamu po různě.
Hele, a jaktože VONI mohli psát pod přezdívkama a MY ne? Viz případ kopapaky... I když možná je to tím, že u nich je v redakci známo skutečné jméno autora...

Obrázek uživatele Rya

Soutěže! Pche... :-)
Mě se líbila tuta dubnová šílenost. Na dalších jedenáct měsíců mám dost a mohu se zase věnovat seriózní poctivé dennodenní dřině ;)

Obrázek uživatele Terda

No na literární jsem soutěže tak nějak zanevřela na gymplu, kdy jsem se jedný zúčastnila a ani jsem se nedozvěděla, jestli to teda bylo tak strašně blbý nebo jak jsem vlastně dopadla. Prostě mi tak nějak chyběla zpětná vazba...

Obrázek uživatele Jeřabina

Napiš nám do Vidoucích, tam jsme extrémně komunikativní, dostaneš docela dost slušné slovní hodnocení, s autory probíhá komunikace na stránkách a teďka to celé restrukturalizujeme, abychom byli uživatelsky příjemnější. A bude nás vydávat Pevnost! :)

Obrázek uživatele Tess

A kdy dostanou hodnocení druhokoloví autoři za loňský rok? *mrk*

Obrázek uživatele Blanca

a jinak...chceš připomenout nejdřív fotky, nebo Jediland? *šťouch*

Obrázek uživatele Champbacca

Seconded.

Obrázek uživatele Jeřabina

Jojo, až Harv, ale pro příští ročník je snaha naučit Harva delegovat, už máme i rozdané funkce.

Obrázek uživatele Terda

Teď už mi prozměnu na soutěže zase chybí odvaha a drzost. :-D Zvlášť, když vidím, co tu vytváří ostatní. Tohle dubnový "blbnutí" je fajn, ale soutěže ne-e. Navíc, to je žánrově fantasy/sci-fi, že?

Obrázek uživatele neviathiel

Že bych to zkusila?
Ale to bych tam asi musela psát pod svým jménem, že jo.

Obrázek uživatele Rya

Co bys tak ještě psala, Ty toho máš napsáno :-)

Obrázek uživatele Jeřabina

Musela, ale kromě asi tří lidí, co koordinují maily, by ho nikdo neviděl. Leda bys teda vyhrála :) To by pak bylo dokonce napsané i v Pevnosti.
Vzhledem k tomu, co nám tam chodí, si myslím, že máš docela šanci, když napíšeš něco, co je ucelené.

Obrázek uživatele Tess

No tak aby to neznělo jako ukřivděně, tak prostě je fakt, že různí lidé mají různý vkus a různá očekávání a třeba se dobře umístily věci, které jejich očekávání naplnily.
Kromě toho Ukládání k spánku JE dobrý.
Jen jsem si vzpomněla na to, jak Padmé obhajovala státnice a měla VELKEJ problém (Literární akademie Josefa Škvoreckého) s tím, že v té povídkové sbírce, považte, mluvil pes, protože psi přece nemluvěj.
Od té doby nic nenapsala (jestli napsala, tak to má v šuplíku).
Spíš mě tam překvapilo kolik věcí mělo v názvu přesně název tématu - já je nečetla, třeba jsou dobrý, ale je to jako poslat do CKČ příspěvek pod názvem "Povídka".

To už mi tam přijde spíš docela dobrý to o tom padesátým slovu. Ale není to přesně moje gusto. A když nechám stranou veškerý DMD, pořád mi připadá zdaleka nejlepší ten pikopříběh o fotografovi, který ale se soutěží nesouvisel.
Název kryjící se se zadáním je teda docela nešikovný, jakmile se takovejch povídek sejde víc, tak se pletou.

Obrázek uživatele Tess

Tak toho fotografa jsem nějak nepostřehla.
To padesátý slovo mi přišlo takový... nesouvisející se zadáním a trochu levný. Jako, hm, tak padesátý slovo, padesát slov, dobrá, ale pro pointu slabý.

Nadšená z něj taky nejsem, ale aspoň se docela příjemně četlo a z těch čtyř ho můžu asi nejspíš.

Obrázek uživatele Aries

šmarjá, tak jsem si přečetla to první s tím Tadeuszem. Nejen že je to příšerná blbost, ale navíc ani ne originální nápad, ale parafráze nějaký zprávy, čili něco, co by se tady označilo za bjb jak z praku. Skoro mám pocit, že neumístit se je v tomhle žebříčku snad i lepší. Dost silně mi to připomíná vypovídací hodnotu komentáře "úžasňoučký" od někoho, kdo píše totéž ke každý mařeně.

Nejnovější dojmy: Nahoře se v té nabídce, co se pořád střídá, objevily nějaké nové kousky a teda ty jsou tak strašné, že tři z těch vítězných jsou proti tomu skvosty. Až na Tadeusze teda.

Obrázek uživatele Justinka

Tak tedy nevím, jestli se mám přiznat, když jste to tady tak zdrbly:D
Nechala jsem se nakazit vaším počátečním nadšením a rychle taky jednu padesátislůvku poslala do soutěže. Jelikož vím, že jsem tady mezi vámi jen takový Queer as folk přicmrdávač, který se to teprv učí a to půl drabble nebylo nic moc, s lehkým srdcem jsem na to zapomněla. Na jejich stránkách jsem taky nic uchvacujícího nenašla, tak jsem se šla věnovat lepším věcem (jako střevní chřipka v celé rodině:D) a teď koukám... wow, jsem skoro výherce (29 co to je za číslo? :D) Přidám vám to do padesátislůvek, aby jste mě mohly zdrbnout a jsem uražená, že jste mě neidentifikovaly, dle mého zcela infantilního leč seriálu poplatného nicku :D

Obrázek uživatele Rya

Ale identifikovaly! :-)
Příspěvek je sice taková náladovka, ale sladká;)

Obrázek uživatele Saphira

Až teď mě to praštilo do očí! :)
Takže čtyři z 29, to už se nám to číslo mnohem lepší :)

Obrázek uživatele Danae

Já jsem si říkala, že je to nějakej nápadně ff nick, gratuluju :)

Obrázek uživatele Justinka

Děkuji.

Obrázek uživatele Ness

a za mě musím říct, že Čtyři noci jsou dobrý (ovšem zase jsem nějak nepobrala ty veselé komentíky, co k tak mrazivému příběhu byly).

Obrázek uživatele Quiquilla

Ty vítězný drabbly jsou prostě obyčejný, nudný s trapným pokusem o pointu. Přijde mi, že to museli psát naprostí začátečníci. Jako, jo dobře, je to takový jako průměrný, číst se to dá, ale první místa? Sorry, asi mám jinej pohled na to, co je "nejlepší". I když, zas abych nepřeháněla, ty Čtyři noci byly docela dobrý, to se mi líbilo.

Obrázek uživatele Ness

Z těch více ohodnocených se mi líbí i tahle http://pribehynapadesatslov.cz/osudova-schuzka/. Nemůžu ovšem z komentářů, protože za nějaký "mikrorégus" aneb hm, cože to tím autor myslel? bych to tedy neoznačila ani náhodou, dyť to je naprosto jasné (nebo jsme už z dmd asi zvyklí pod pojmem mikrorégus na něco jiného).

Obrázek uživatele Saphira

Tak už byl zveřejněn seznam příspěvků, které zveřejní. A stejně mě nepřestává překvapovat, že některé odsud nevybral :( http://pribehynapadesatslov.cz/prehled-souteznich-textu-urcenych-k-vydani/

Obrázek uživatele Ness

Našla jsem kromě Kleio ještě Blancu a Julii, gratuluju :-)
Edit: Tess taky, já ji hledala pod z :-)

Obrázek uživatele Saphira

Já jsem tam taky *hrdá*
Ale nenašla jsem tam Lejdynku :(((

Ešte som našla nevi, Ryu (hneď dvakrát) a zanu.
(A teraz díky tomu viem, ako sa voláte, chichi)

Obrázek uživatele Saphira

A Dangerous :)

Obrázek uživatele Ness

A Rebelku :-)

Obrázek uživatele Saphira

a zanu :) a jinak už nikdo jiný myslím, vyhledávala jsem podle názvů...
EDIT: jsem slepejš, zana už byla jmenována :)

Obrázek uživatele Rya

...

Obrázek uživatele Rya

Právě to, které příspěvky se tam neobjevily, ilustruje jisté vydavatelovo omezení v tom, co je schopen určit, identifikovat a posoudit jako "příběh".
Nehledě na to, že podle většiny příspěvků by téma mělo znít spíš "historky z naší postýlky". :-)

Obrázek uživatele Ness

Myslíš něco ve stylu, jakým mě fascinuje, že v "29 nej" mám jednu povídku a příbězích, které jsou dle Vydavatele "hodny vydání", tu druhou? (to nemyslím jako nějaké ukřivděné fňukání, jen bych prostě čekala, že to třeba bude ta samá povídka)

Obrázek uživatele Rya

Spíš jsem měla na mysli texty, které vydavatel vůbec neuznal za hodné pozornosti, protože v nich podle mě ten příběh neviděl. Ale to, o čem píšeš, je také zvláštní :-)

A mezi nimi zůstaly některé opravdu dobré... No, aspoň nemusím měnit názor na tu stránku a soutěž.

Obrázek uživatele Ness

Tady bych asi taky dumala, třeba pokud si správně pamatuju, Blance k U zpovědi napsal, že to nepochopil, ale v tom přehledu, co stojí za vydání, to je? Takže bych ty kritéria výběru taky ráda znala, neb je nepobírám...

Obrázek uživatele Aries

Třeba mu pak nějaký porotce vysvětlil, co tím chtěl básník říci :-)
Nebo se podíval do slovníku cizích slov

Případně z naší hospody, viz ten Tadeusz.

Obrázek uživatele Rya

Kdybych začala vážně uvažovat o tom, na jakém základě je onen Tadeusz tolik oceňován, asi bych riskovala zbytky svého duševního zdraví ;)

Obrázek uživatele Lejdynka

Mám bejt naštvaná?
Ne, asi je mi to jedno.
Všem umístivším se veliký gratulujík!
(pokud je na těchto stránkách tedy relevantní gratulovat, když kritéria jsou - ehm. nejsou)(já vím, mluví ze mě bohapustá závist.)
:) Ale všichni jste se mi líbili. Jako srsly. Takže tak. :)

Obrázek uživatele Bilkis

Začínám mít dojem, že jsem celou tu soutěž vůbec nepochopila. *na hlavě drbajík* A že prostě JE nutné mít dokonale vytrénovanou pravou hemisféru (k čemuž prý tohle psaní na 50 slouží a čehož já nikdy nedosáhnu). :D

Gratuluji všem, kteří se dostali do výběru ke zveřejnění :)

Obrázek uživatele Jeřabina

Vzhledem k tomu, že se mi zdá, že autor soutěže při její organizaci použil pravou hemisféru něčeho úplně jiného než mozku, tak si nejsem jistá, zda je problém a tvé straně :)

cheche, to by mohlo být konečně vysvětlení

Obrázek uživatele zana

Úplně jsem to pustila z hlavy a teď jen zírám.... Tak trochu nevím, jestli vybraným autorům blahopřát nebo kondolovat.

Obrázek uživatele Justinka

Také nevím, jestli je to úspěch nebo prohra:DDD Ale statečně se snažím tvářit, že úspěch!:-X

Obrázek uživatele neviathiel

Dostala jsem první komentář na jejich stránkách! Jupí!
(Stručný, ale potěšil)

Obrázek uživatele wandrika

No, mne ta vyherna padesatisluvka "Slovo" (teda jedna zo styroch vyhernych) pride ako typicke BJB.

-A A +A