Benátky

Obrázek uživatele ef77
Drabble: 

"Ovšemže mluvil o lásce, takové, která vzklíčí jednou za sto let a věky přetrvává, když si mě namlouval, když si mě přišel vyprosit. Já si ho vzala pouze pro peníze," podívala se na mě úkosem. Vplouvali jsme do přístavu a já sledoval město, kanály, gondoly a vyhýbal se výzvě v jejím pohledu.
Později toho dne jsem je potkal na náměstí svatého Marka, on se pomalu šoural, starý a shrbený, však s jasným zrakem mladíka. Ona vedle něj, vysoká a ztepilá, netrpělivě přizpůsobovala svůj krok jeho.
Blížilo se k poledni. V neúprosném jasu italského slunce byly její oči matné, jako stoleté.

Komentáře

Obrázek uživatele neviathiel

To zní spíš jako horor než jako romantika!

Obrázek uživatele ef77

Protože aleje lásky jsou temné!

Obrázek uživatele Hippopotamie

Takové velmi ... ruské? Krásné, musím si tu knihu přečíst.

Obrázek uživatele Faob

S touhle Tvou formou bych za chvíli měl seznam oblíbených drabblat plný Tvých děl... Temné, krásné, baladické, nebanální, ta nemilosrdná přímočarost, nelitující ani nepřikrašlující, v úvodu dokonale předjímá závěrečné stoleté oči, jako morálně a duševně vyzobaná slunečnice ještě krásného těla ale ještě neváhá vyhledávat příležitostné a vlastně zbytečné avantýry, ani ne tak pro rozkoš, ale touhu rozsévat zmar, kterým sama prodchnuta... On - stařec - přese všechno mladický, v tom je to hrozně nadějné, že uchováme-li si vlastní výchozí bod, můžeme zůstat nezasaženi morem toho druhého. ŠDO, co se dá dělat :-)))

Obrázek uživatele ef77

Ty tam vždycky najdeš víc, než jsem tam dala ;). Děkuju!

-A A +A