Sto dubnových kilometrů

Obrázek uživatele Julie
Fórum: 

Letošním tématem je cesta k novým světů. Taková cesta by měla zahrnovat i zcela fyzický pohyb vpřed, a proto navrhuji běhací/chodicí challenge. Cíl je jednoduchý - ujít nebo uběhnout během dubna 100 kilometrů a hlavně neprosedět celý duben u počítače.
Challenge bydlí na serveru Endomondo. Výkony je tam možno zaznamenávat jednak pomocí aplikace v chytrém telefonu tak i ručně, takže se mohou zúčastnit úplně všichni.

Challenge je uzavřená a na pozvánky, takže prosím ty, kteří by se chtěli zúčastnit, aby se hlásili tady v diskusi!
Jiná pravidla mě prozatím nenapadla a ceny rozhodně žádné nebudou:-) Nicméně případná shozená kila budete moci snadno nahradit na pikniku.

P.S. Jo, vím, že jsem zešílela.

Obrázek uživatele Rya

Ujdu týdně tak 70 km, ale nevím, co je endomondo, tak nic :-)

Obrázek uživatele Terda

Loni mi to chodilo skoro samo. Jenže letos už nechodím ke koním, což mi dalo dvakrát týdně pět šest kilometrů k dobru. A Zvíře je u našich. Budu muset, kde vymyslet kde to nachodím, když chůze po budově se myslím nepočítá. A to to kolegyně počítala nachodíme cca dva tři kiláky denně.

Obrázek uživatele Eillen

Když by se chodilo denně, tak je to cca 3,4 km. Myslím, že to není tak těžké. Sama jdu kus cesty z práce na tramvaj. Sice to není ani polovina denní nutné délky, ale o víkendu to snad doženu. NO a nebo se dvakrát třikrát v týdnu hecnu a půjdu z práce až domů pěšky. Což je tak osm kilásků neustále do kopce...

Obrázek uživatele Terda

Tak taky můžu vystoupit o x zastávek dřív a ťapat po svých... Jen ta cesta pěšky kolem Plzeňský je mnohem méně příjemná než u našich na vystrkově. Ale já nějakou schůdnou variantu vymyslím.

Obrázek uživatele Eillen

To se nedivím. Taky to mám podél hlavních silnic a výhled nic moc... Kdybych nebyla líná a po příchodu domů rovnou vyrazila do lesa, který mám od bytovky cca 500metrů, tak to mám taky nachozené za chvíli. Dneska jsem to měla i v plánu. Jenže pak zavolali rodiče, že někdy odpoledne přijedou a dovezou brambory a najednou je půl šesté a nikde nikdo. Takže dnes už to na procházku moc nevidím

Obrázek uživatele Eillen

Jo, to je tak, když chcete vyzkoušet moderní technologii.
Kolegyně mi půjčila ten náramek, co má počítat kroky, nachozené km a tak... No a že se mi to pak překlopí do endomonda.
Super, říkám si. Nemusím se tahat s mobilem! To je bomba.
Asi je vám jasné, že jsem si jaksi zapomněla na začátku nějak propojit ten náramek s mobilem, že? Takže letos challenge nedávám, neb vše nachozené je v ptahu. A nehodlám si vymýšlet nachozené km...

Obrázek uživatele neviathiel

Já zase v pátek ušla 10 000 kroků, ale než jsem stihla překlopit data do mobilu, tak jsem o náramek přišla. Protože to neustále zapomínám zapomínat a pamatuji si jen, jak daleko je to na metro, taky jsem na sebe zvědavá.

Ono se to dá do Endomonda napsat ručně. Já endomondo běžně nepoužívám a na kolo mám jinou aplikaci, takže když jsem občas líná zapínat si obě dvě, tak to jen přepíšu... Plus teda jezdím zpravidla pořád tu stejnou trasu, takže vím, kolik to je.

Jinak je pořád teprve půlka dubna, teď bych to nevzdávala, ještě se toho dá nachodit;)

Obrázek uživatele neviathiel

Jakou aplikaci máš na kolo?
Mně spíš naštvala ta ztráta. Přepisuju to ručně docela často, protože zapomínám zapínat endomondo, když vyrazím. Ale ty trasy si pamatuju.
Ostatně až vytáhnu kolo, tak to doženu až moc rychle.

Urbancyclers. Není to žádná pecka, ale je propojená se soutěží Do práce na kole. Tak jsem se k ní dostala. Ta aplikace automaticky nahrává cesty do Do práce na kole, jinak bych to musela ručně přepisovat.

Výhodou je, že v Praze umí i hledat cyklotrasy (což používám spíš výjimečně, protože jezdím pořád to samé) a taky se tam dají sbírat "medajle" za počet km a počet jízd a počet jízd v noci... a taková kravina mě z nějakého důvodu motivuje:)

Obrázek uživatele Tess

Letos jsem se rozhodla, že to pro mě nemá smysl. Já pravidelně měsíčně nachodím 200-300, takže 100 pro mě není challenge a ani nemusím nijak upravovat svůj režim. Jedině by to pro mě znamenalo tu uchozenou vzdálenost zapisovat, a říkám si - proč.

Obrázek uživatele Eillen

Tak si tam přidej nulu a hned jw to challenge... Ale chápu tě. Takyby me to nelákalo

Obrázek uživatele Terda

Já jsem hrozně ráda, že se tahle akce letos vyhlásila zas. V podstatě celý podzim a zimu jsem promarodila se sice vlastně banálními, ale neustále opakujícími se problémy, takže místo výletů jsem trávila volný čas doma v teple. Takže to pro mě je příležitost, jak se dostat zpátky do formy. Nenachodím toho tolik, jako v minulých letech, ale i tak je to bezva. I přes puchejře a svaly, co si taky ráčily vzpomenout, že existujou.

Terdo, to je super!

Já jsem taky ráda, že mě to donutí jezdít víc, než bych normálně jezdila. Navíc nám podle mě hraje do karet počasí. Je tak hezky, že je škoda toho nevyužít:) Jen do toho běhu se mi zatím moc nechce.

Obrázek uživatele Bilkis

Vzhledem ke stavu zaplevelení zahrádky a rozestavěnosti kuchyně vím, že to letos ani zdaleka nenachodím. Ale zase mám zaseto, napůl vypleto a napůl uklizeno, takže ze sebe mám docela radost i bez kilometrů. :)

Obrázek uživatele neviathiel

To věřím, já plela o víkendu a nenachodila nic, a úpravy bytu jsou vlastně skvělé

Obrázek uživatele Bilkis

Ani úklid nebyl zlý. Natrefili jsme na šikovné zedníky. :)

Obrázek uživatele neviathiel

To zní skvěle, budou fotky? :)

Obrázek uživatele Bilkis

Fotek máme mraky, ale všechny temné. Nemáme tam světlo. Takže až bude hotovo, určitě. :)

Obrázek uživatele neviathiel

Škoda, že to pár holek vzdalo, ale pohromadě máme nachozeno pořádně :)
Byl by zájem o květnovou challenge? Aktivní minuty, nebo spíš kilometry? Aktivní minuty by byly lepší pro nás, kterým je trochu hloupé přidávat jízdy na kole.

Obrázek uživatele Terda

Počítají se jako nachozené kilometry i kilometry nachozené korytem řeky? :D Byli jsme dneska vyvenčit Lemru na Sázavu a díky stavu vody byla půlka štreky (minimálně) pěší turistika těžkým terénem. :D

Obrázek uživatele neviathiel

Zakládám květnovou challenge na aktivní minuty. :)

Obrázek uživatele Eillen

Koukám, že letos jsme ty kilometry trošku zazdili...
I když musím se trochu pochlubit. Koncem března jsem začala s během. Ne, že bych podávala nějaké extra výkony, ale na to, že jsem naposledy běhala před osmnácti lety na základce (fuj, takhle to zní děsně, když to vidím napsané černé na bílém), tak jsem teď ráda za to, že uběhnu tři kilometry. A navíc po doběhnutí nefuním jak parní lokomotiva.

Obrázek uživatele Terda

Já letos kilometry nelovím. Asi tři týdny jsem musela ležet a mám nařízený klidový režim, takže chodím akorát se psem na krátký procházky do parku. Ale od minulého týdne chodím zase asi o dvě stě metrů dál a to se počítá. :)

Obrázek uživatele Eillen

Tak to je jasné. Začínat se má pomalu a procházka s psíkem je na to nejlepší.

Já toho nejvíc nachodím teď od neděle do úterý. Budeme v Krumlově, kde od rána do večera dokola couráme nádhernými uličkami. A vzhledem k tomu, že další víkend jsou velikonoce, kdy jsme taky pořád na nějaké procházce, tak bych teoreticky mohla dát alespoň těch 50...

Obrázek uživatele Terda

Já bych chodila, až bych brečela. Nesmím to přehánět. Na procházku až do lesíka (což by mi dvakrát denně těch sedm kilometrů dalo) se zatím necítím. Jsem poučena. Jednou jsem to přehnala a byla potrestána dalším nutným ležením.

Obrázek uživatele Eillen

No, radši vážně neriskovat.
Ono se není co divit. Pokud jsi dříve ráda a často chodila ven, tak tohle je kruté. Budu držet palce, ať je ti brzy co nejlépe a zase si můžeš užívat procházky.

Obrázek uživatele Terda

No asi to potrvá, než se zase pořádně protáhnu nohy. Ale snažím to brát pozitivně. Učím se odpočívat. Nejen fyzicky. :)

Obrázek uživatele Bilkis

Já výjimečně chodím. Ale ujdu 200 metrů a musím si dát pauzu. :D

Obrázek uživatele Tess

Ja letos stejne jako vloni chodit challenge nebudu. Vzhledem k tom, ze za bezny mesic udelam 200+ kilometru, to pro me postrada smysl.

Obrázek uživatele Eillen

Tak u tebe je to jasné. Tobě bych dala challenge - 100 prolenošených hodin :-D

Obrázek uživatele neviathiel

Založíte? Ja ted nemuzu, ake urcite doženu po městě na kole, a treba nekdo bude mit zajem.

Obrázek uživatele Bilkis

Založeno, ti které mám v přátelích pozváni. Jinak nevím, jak to udělat nesoukromé takže buď hledejte mě, nebo DMD stovka 2019.

Jinak jsem tam dala na výběr víc sportů, tak snad jsem to nějak nepotento... :)

Obrázek uživatele Bilkis

https://www.endomondo.com/challenges/40000916

Tady je odkaz, neměla jsem čas ho lovit, byla jsem u zubaře.

Obrázek uživatele neviathiel

Pokračuji v tradici a vkládám challenge na květen - 10x100 minut, tedy 16 hodin 40 minut aktivity.
Říká se, že 30 minut aktivity přispívá zdraví. Kdo do toho jde se mnou? :)
https://www.endomondo.com/challenges/40272318

Stránky

-A A +A