Kdo se bojí, nelítá ;)

Obrázek uživatele Queen24
Úvodní poznámka: 

Nahrazuji téma č. 3: Můj nejlepší přítel zrcadlo

Díky koním se učím skvělému sebeovládání :)

Fandom: 
Drabble: 

,,Vždyť je to obrovský!" Volám na trenérku, zatímco zvedá břevna o několik centimetrů výš. ,,Ale prosím tě, je to skoro stejný," mávne rukou a poodstoupí od překážky. ,,Tak jedem! Nacválej si, hezky v klidu, na otěži, ramena dozadu...!" Cváláme podél hrazení. Točím do oblouku, dívám se na skok. Blížíme se k němu rychle. Nemám klidný ruce, cítím to. Zároveň nejistě stisknu holeně. Vnímám dusot kopyt, tlukot vlastního srdce. Kůň ke mně natáčí uši, neklidně švihne ocasem, prežvýkne udidlo. ,,Mám teda skočit nebo ne? Ty si tim jako nejsi jistá?! Tak už se rozmysli...!"

Já... nevim!

Zprudka brzdí. Letím na zem.

Závěrečná poznámka: 

Ne nadarmo se říká, že kůň je dokonalým odrazem svého jezdce. Vycítí naši náladu, emoce, rozpoložení, strach, zlost. A jelikož jezdec by měl být pro svého koně přirozený vůdce a autorita, kůň se na něj v mnoha situacích spoléhá. Cítí-li z nás strach, nejistotu, pochyby, jedná podle pudu sebezáchovy. A je jedno, jestli po něm chcete přeskočit vysokou překážku, nebo ho právě přesvědčujete, že v tom křoví není bubák co žere koně a může kolem něj v klidu projít... Pokud tomu vy sami nebudete věřit, nebude kůň věřit vám :)

Komentáře

Obrázek uživatele Esti Vera

Pěkně uchopené téma :)

Obrázek uživatele Queen24

Děkuji převelice :)

Nojo, no. Tak trochu bludný kruh. Ale naštěstí je z něj spirála, která stoupá k lepšímu. Povedené.

Obrázek uživatele Queen24

Spirála... Krásné přirovnání! :) Pravda, díky

Obrázek uživatele Faob

Perfektní popis, moc oceňuji, že se na čtenáře nevytahuješ, ale vše podáš tak, že jasné i tomu, kdo nikdy na koni nebyl...! A je to pak najednou univerzální, vlastně ten pocit, že když do něčeho (a nemusí to být jen sportovní výkon) jdu s velkou nejistotou a pochybami, málokdy se to podaří... Nic proti pochybám, ale padne-li nějaké rozhodnutí, snad lépe ho prostě naplnit!

Obrázek uživatele Queen24

Krásný komentář, děkuji za něj :) rozhodně nemám v plánu se povyšovat, i po 11 letech u koní si pořád troufám říct že umim velký ,,kulový" :) ono člověk to kolikrát vše teoreticky ví, co a jak by měl, ale v praxi to pak není tak snadné splnit (a nejen při sportovních výkonech :))

Obrázek uživatele Peggy Tail

Dokonale vyjádřeno.

Obrázek uživatele Queen24

Děkuji :))

-A A +A