...tak

Obrázek uživatele Carmen
Fandom: 
Drabble: 

Když jí poprvé v hlavě zamihotala myšlenka, že tehdy možná znamenalo víc než dnes, než kterékoli další dnes na růženci jejich života, že to, že byli mladí, zdraví a tehdy v ty příjemné dny
byli, bylo možná všechno, víc už nebylo dovoleno, možná rychle shořeli, jen dostali málo kyslíku -potom Clarissa vyběhla koupit květiny a naplánovala první večírek.

Po pohřbu tiše pozorovala hodiny; hodiny jako vždy pozorovaly ji. Ukazováčkem pohladila minutovou ručičku, zkusmo zatlačila - a čas jí s prasknutím poraženě spadl k nohám.
Poprvé přečetla svoje letité "je dovoleno" jako "já sobě dovolím". Druhý den si koupila ibišek - v květináči.

Závěrečná poznámka: 

("I remember one morning getting up at dawn. There was such a sense of possibility. You know, that feeling. And I... I remember thinking to myself: So this is the beginning of happiness, this is where it starts. And of course there will always be more...never occurred to me it wasn't the beginning. It was happiness. It was the moment, right then.")

Komentáře

Obrázek uživatele Aplír

Krásně drabble. Neotřele vyjádření brnká na strunu smutku.

Obrázek uživatele Carmen

Moc díky :)

Obrázek uživatele Kleio

Velmi kanonické, nádherný styl, lahodí a ladí takové to melancholicky smutné v nás. Krása.

Obrázek uživatele Carmen

Skví, díky, tím spíš, že to někdo zná! <3 akorát s kanoničností nevím, to zkracování na ní hodně ubralo, měla jsem to vymyšlené líp, ale 100 slov je 100 slov...

Obrázek uživatele Rya

Nádhera. Líbí se mi, jak se ten čas sesypal :)

Obrázek uživatele Carmen

Děkuju. Dvojnásob, protože zrovna ten moment se mi na tom líbil nejvíc :))

Obrázek uživatele Rebelka

Co to je za fandom? Neznám ale líbí. Drabble je nádherné.

Obrázek uživatele Carmen

Boží kniha Hodiny od Cunninghama (je to úplně geniální variace na Paní Dallowayovou a Woolfovou, taková interpretační fanfiction v knize, nebo tak něco) anebo taky docela boží film (https://www.csfd.cz/film/2234-hodiny/prehled/). :) A děkuju.

Obrázek uživatele Faob

Ty seš tak nádherně složitá, byť čtenář znalý fandomu se možná orientuje lépe, ale přitom píšeš tak, že všechno přesně na svém místě, nebojíš se vysvětlovat slovy i skoro nezachytitelné a nesdělitelné pocity, zírám a obdivuji!

-A A +A