Čtrnáctá kapitola

Obrázek uživatele KattyV
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Chtěli jste temné tajemství? Máte ho mít.

Kapitola: 

Blaženě jsem se protáhla. Přestože jsem přestala doufat v jeho nekonečnou lásku, samotný sex s Mugambim přinášel spoustu pozitivních momentů. Škoda že musel na chvíli odejít, ale schůzku s novým dodavatelem, měl naplánovanou dříve, než jsem se rozhodla zůstat v kempu.
„Zatím si chvilku zdřímni, já jsem zpátky, než se naděješ,“ řekl, přinesl mi sklenici vody s citrónem, něžně mě políbil a pečlivě zatáhl moskytiéru kolem svého lůžka, na kterém jsem se povalovala.
Připadala jsem si tak opečovávaná! Oči se mi pomalu zavíraly, jenže na spaní bylo příliš horko. Neklidně jsem se začala ošívat, a nakonec jsem vstala. Opatrně jsem vyhlédla ven. Nikdo přece nemusel vědět, kde jsem strávila uplynulou hodinu. Ale tábor byl pustý. Rozhodla jsem se proklouznout do svého stanu, dát si osvěžující sprchu a vzít si na sebe nepropocené oblečení.
Když jsem procházela kolem kuchyně, zaslechla jsem nějaké hlasy. V jednom jsem poznala Mugambiho, ten druhý byl skřípavý a ženský! Vždyť říkal, že bude mít pohovor s novým dodavatelem! Ale vlastně se nezmínil, kdo to bude. Proč by dodavatel nemohla být žena?
Jenže vcelku logicky jsem začala poslouchat. Naštěstí mluvili anglicky.
„Tak kterou jsi pro nás vybral? Raju se zmínil, že sis začal něco s nějakou starou bábou. To snad nemyslíš vážně?“
Zlostně jsem svraštila obočí.
„Tu samozřejmě ne, i když má rozhodně něco do sebe. Ale pro tebe mám něco lepšího. Blondýnka, pěkně prsatá, velké modré oči... Je trochu pitomá, ale to rozhodně není na škodu. Má takový ten dokonale telecí výraz... ta se bude líbit.“
Strnula jsem. Mugambi naprosto přesně popsal Lucii. Komu že se bude líbit? Z dalšího rozhovoru jsem to pochopila. Tedy, něco pochopila, zbytek si domyslela. Mugambi byl zřejmě součástí organizace, která obchodovala s bílým masem. Ale jak to dělají? Mugambi, jako majitel cestovky, si přece nemůže dovolit, aby mu mizely klientky.
Pak mi to došlo. Vzpomněla jsem si, jak dneska před odjezdem Lucie vítězně vyprávěla Magdě, že se rozhodla změnit život a zůstat s Mugambim tady v Africe. Úmyslně tak hlasitě, abych ji slyšela. Snažila jsem se to nebrat vážně, ale teď mě osvítilo. Takto to ten hajzl prováděl. Z času na čas si zřejmě vybral mezi svými klientkami vhodnou mladou ženu – pokud možno bez příbuzných a blízkých přátel. Ty tak dokonale zpracoval, že se rozhodly zůstat v Africe a začít nový život po jeho boku. A pak, po nějakém čase, tiše zmizely.
Nenápadně jsem se proplížila zpátky do Mugambiho stanu. Nesměl pojmout ani stín podezření, že jsem byla venku. Horečně jsem přemýšlela, co budu dělat. Prohrabala jsem několik zásuvek, uši nastražené. Objevila jsem seznam ženských jmen, u každého z nich datum a částku v různých měnách. Vlastně dvě částky. Pochopila jsem, že je to seznam dívek, které Mugambi „prodal“. První částka byla ta, kterou dostal od oné strašné ženské, tu druhou patrně získal od samotných nešťastných holek. Vybíral dívky z různých zemí, takže nehrozilo nebezpečí, že by to někomu začalo být divné.
Jak zabráním Lucii, aby tady zůstala? Zatraceně, to vůbec nebude snadné. Určitě mi nebude věřit.
Uslyšela jsem kroky. Mugambi se vracel. Rychle jsem strčila seznam zpátky do zásuvky a skočila do postele. Pevně jsem stiskla víčka a začala pravidelně oddechovat. Musí to vypadat, že tvrdě spím.

Závěrečná poznámka: 

Chudák Mugambi. Tohle jsem původně neměla v úmyslu. Ale temné tajemství je holt temné tajemství. S odhalením těch ostatních ještě počkám.

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Jo, to je dobrý

Obrázek uživatele KattyV

No ale teď budu ještě muset vymyslet, jak z toho Lucii dostat. :)

Obrázek uživatele Aries

Proč? Jen ať ji prodá ;)

Obrázek uživatele KattyV

Nebuď ošklivá, vždyť ona to není zlá holka.

Obrázek uživatele Aries

Já vím, zlá je ta druhá, ale aspoň by bylo nějaký vzrůšo :-)

Obrázek uživatele KattyV

Ale ne, žádná tam není zlá, jenom občas normálně protivná. Ale nějaké to vzrůšo bude, slibuji. Nakonec, musí jim ty obchody zatrhnout, no ne?

Obrázek uživatele Apatyka

o_O No pánove...

Obrázek uživatele KattyV

A dámy ;)

Obrázek uživatele kytka

Že v tom má prsty Magda?!

Obrázek uživatele KattyV

Nene, Magda je v tom nevinně.

Obrázek uživatele mila_jj

Takže SOS. No nazdar. Jak z toho Lucii vytáhneš, to fakt nevím.

Obrázek uživatele KattyV

Já matně tuším, doufám, že to vyjde.

Obrázek uživatele Regi

Chudák Mugambi, byl mi docela sympatický. Ale chápu že někomu jsi to temné tajemství na krk hodit musela. ;-)

Obrázek uživatele KattyV

Tak původně jsem ho chtěla nechat upadnout do zapomnění, ale zdá se, že jeho role ještě neskončila.

Obrázek uživatele Arenga

téda, kdo by to byl čekal! to teda koukám, co se z majitele cestovky vyklubalo

Obrázek uživatele KattyV

Patrně výnosnější obchod. ;)

-A A +A