Padesátka - Kobovy noční můry-13

Obrázek uživatele mila_jj
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Tak Koba je zřejmě zachráněn - a co dál?

Kapitola: 

Koba ležel na lehátku s přivřenýma očima, martensky pod hlavou, a střídavě se propadal do snu či do bezvědomí a střídavě se vracel zpět. Viděl oranžový oblak Slimmyiných vlasů, jak se leskne v tlumeném světle lampy, její štíhlý krk, půvabně skloněný, jak naslouchala Neviho vyprávění. Připadal si klidně a spokojeně jako malé dítě, kterému vyprávějí pohádku – jenže Kobovi nikdy nikdo pohádky nevyprávěl, nepočítaje v to vězně, kteří se mu pokoušeli namluvit, že zlomená noha a přeražené prsty opravdu bolí. Tak radši znovu zavřel oči a propadl se do poklidného snu.
...
Když Nevi popovídal Slimmy všechno, co nevěděl o sobě, a to málo, co věděl o Kobovi, na chvíli umlkl, a pak se zeptal: „Jak si mu dokázala tak skvěle pomoct? Ty jsi doktorka?“
„Jsem vrchní sestra Simona,“ zakývala Slimmy malými hodinkami na kapsičce uniformy. „Za ta léta služby se naučíš ledacos.“
Nevi se sklonil blíž k Slimmy, vlastně Simoně. Ta polekaně zamžikala a zlehka se dotkla pytle na Neviho hlavě.
„Opravdu v tom chceš chodit anebo ti to můžu sundat?“
„Zkus to,“ povzdychl si Nevi. „Koba to zkoušel a nesundal, třeba budeš šikovnější.“
Simona pečlivě obhlédla pytel ze všech stran a hledala nějakou natrženou nitku nebo dírku, kterou by rozšířila, ale kde nic, tu nic. Vzala tedy z lékařského kufříku nůžky a začala obstříhávat pytel kolem dokola. Po chvíli vyjekla hrůzou. Látka se těsně za nůžkami zase zacelovala.
„Taková škoda, že to nejde sundat,“ krákl směrem ke stropu Rejstřík. „Určitě je pod tím výstavní chlap. Uhrančivý, modrooký nebo zelenooký. Dlouhé vlnité vlasy, rovný nos, drobná ironická ústa, interesantně zarostlý a zmazaný prachem cest...“
Simona vytřeštila na Rejstříka oči, ale poté, co na ni zakýval, pokračovala ve stejném tónu. „Ne, zmazanej ne, to by lepilo a smrděl by. Ale vlnitý vlasy a modrošedý pohled by nebyl marný.“
Fascinovaně zírala na nitku, která se sama od sebe vytáhla z pytloviny a praskla. Pytel se začal párat. Rozsypal se a Simona vydechla. Nevi vypadal přesně tak, jak si ho vysnila.

Komentáře

Obrázek uživatele Regi

Nevi vypadal jako Aragorn? To bych tedy taky vydechla. ;-) (Musela by to ale být jeho verze z prvních dvou filmů. Na konci třetího už byl moc upravený a učesaný. A kouzlo se tak trošku vytratilo.)

Obrázek uživatele mila_jj

Jo, Aragorn měl hodně do sebe, zvlášť tak trochu interesantně zmazán (ale jak píše Simona, to nejde, on by moc smrděl). Zkrátka - Nevi je fešák, aspoň pro Simonu (a doufám, že i pro ostatní p.t. čtenářky).

Obrázek uživatele Tora

No teda, ta má štěstí, ta Simona! Vysnít si chlapa podle svých představ! Joj!

Obrázek uživatele mila_jj

Ještě aby měl taky vysněnou náturu...

Obrázek uživatele Tora

No to musí mít rozhodopádně! Co jinak s ním?

Obrázek uživatele Aries

Teda tady se dneska s romantikou roztrhl pytel! V tomhle případě dokonce doslova!

Obrázek uživatele mila_jj

Nejspíš tu řádí nějaké skupinové nákazy. :D Když mně došlo na konci minulé kapitoly, že tam Nevi poletuje furt s tím pytlem na hlavě, což mi začalo vadit, tak šup s ním dolů.

Obrázek uživatele Arenga

Takto bylo velmi elegantní zbavení se pytle. Koba se bude divit.

Obrázek uživatele mila_jj

No jo, on ještě leží na lehátku a spí, aby těm dvěma vůbec nechal nějaký prostor k životu. Jo, bude se divit.

Obrázek uživatele KattyV

Ojoj, co se mně týče, jemně zmazán by být mohl. Jen tak od prachu, ten zas tak moc nesmrdí. Souhlasím s Regi, umytý a učesaný Aragorn už zdaleka nebyl to pravé ořechové. :)
Simona se má.

Obrázek uživatele mila_jj

Jo, česat ho fakt nemuseli. :D

Obrázek uživatele Rya

Jú! :)

Obrázek uživatele mila_jj

:)

Obrázek uživatele Aveva

Hm, a na chudáka Kobu zbyde havran ;o)
Obrázek uživatele mila_jj

No, Koba co chce, to dostane, a havrana nejspíš nechce. :D

Jéje, tak ono se ten pytel přece jen povedlo odstranit! A já jsem si říkala, že s tímhle se asi blbě jí a jak to asi doteď dělal. Je fakt, že do dojemné scény s hlavou mrtvého Koby na klíně ten pytel moc nepasoval.
No ale Simona Slimmy je nejen odvážná, ale i hodně optimistická. Já bych si pod pytlem představovala asi něco znetvořeného, a když ten pytel byl jako přirostlý, tak možná i něco neúplného, co by bez ochranného krytu vypadalo dost ošklivě a ještě by to na vzduchu trpělo. A on je to chlapák štramák.
Za co vůbec seděl?

Obrázek uživatele mila_jj

No jo, najíst dosud nedostal, to se bude muset napravit. :D A za to může Rya, neb mu ten pytel v nule na hlavu narazila.
Za co seděl? On to neví, havran ví a nepoví a my si počkáme do hodně hodně vzdálených dílů, než to prásknu já. :D

Obrázek uživatele Arenga

Moment, teď jsem si to uvědomila: kde jsou bačkůrky!?!

Obrázek uživatele mila_jj

V pozadí. :D Ale jejich čas ještě přijde, neboj.

Obrázek uživatele neviathiel

No jéje, románťýka! Očekávám, že měl zlaté kadeře, kýčovitě zelený věnec na hlavě a obličej blonďáka z Die Hard

-A A +A