11 Chodník

Obrázek uživatele Aries
Fandom: 
Kapitola: 

Lada se vyloupla z výklenku a hned si zapálila: „Tak jsme tady.“
„No potěš Libuše,“ vzdychl Evžen zoufale.
Musela mu dát za pravdu. Ve všední den dopoledne vypadala ulice úplně jinak než v noci. Rychlý proud aut zvedal prach, chodník zaplnila spousta spěchajících hlučných lidí a dva psi poblíž ucítili lišáka, zuřivě se rozštěkali a snažili se vyškubnout svým zmateným pánům.
„Nebylo by lepší počkat do večera?“
Evžen rezignovaně pokrčil rameny: „Měla jste přijít hned. Už teď tu prošlo asi sto padesát lidí. Jestli náhodou ještě nějaká stopa zbyla, tak večer nezůstane nic. Zkusím to i tak, ale za nic neručím.“
„Chápu,“ přisvědčila a rozhlédla se. „Já jsem stála tamhle u poštovní schránky, takže… moment…“ Popošla pár kroků. „Možná tady? Ne, ještě o dveře dál, co je ten kandelábr. Určitě. Kočka byla blíž k domu než k okraji chodníku, ale ne těsně u zdi.“
„Slečno, mohla byste uhnout?“ vyhrkl netrpělivě mužský hlas.
Ucouvla před chlapíkem, který táhl kárku naloženou balíky starého papíru. Jedno gumové kolečko přejelo nakousnutý krajíc chleba.
Evžen znechuceně potřásl hlavou, ale pak jako by do něj náhle vjela energie.
„Jdu na věc, ať to mám za sebou. Sledujte zatím cvrkot a dávejte pozor, ať mě někdo nepřeválcuje, nebudu mít čas se rozhlížet,“ nařídil. Klekl si na chodník a začal zkoumat špinavou dlažbu.
Lada mávla rukou a vytvořila okolo klečícího muže štít, aby donutila chodce včas se vyhnout. Pak zašlápla nedopalek, opřela se o zeď a nenápadně s ní splynula. Člověk by se musel opravdu pořádně podívat, aby si jí všiml.
Nebylo snadné oprostit se od okolního shonu, přestat vnímat bručení motorů a svištění pneumatik i pohoršené pohledy a uštěpačné poznámky kolemjdoucích. Těžké bylo i ubránit se nevolnosti, když na Evženův citlivý čich prudce zaútočil zápach nečistot a výfukového kouře.
Opřel se o žulové kostky, přijal sílu zemské hlubiny a konečně se dokázal soustředit. Pozvolna si přestal uvědomovat, kde je. Vnořil se do mlžného labyrintu zašlých a stěží čitelných pocitů. Podařilo se mu zachytit téměř vyhaslé jiskry hněvu, temný obláček nesnesitelné úzkosti… jenže všechny otisky, které dlažba vsála, byly lidské. V případě docela čerstvé dychtivé radosti psí. Po magické stopě pátral marně, a kdyby mu nebylo trapné Ladu zklamat a přiznat selhání, už dávno by se z toho nepříjemného chaosu vymanil.
Vtom jako by jeho tělem projel černý šíp. Srdce se mu rozbušilo cizím leknutím, zároveň však pocítil vlastní úlevu. Je to ono. Konečně zavadil o odraz neznámé podstaty, kterou hledal. Co to jen může být?
Opatrně se přibližoval. Záhadná bytost byla nepochybně ženského rodu a jakoby utkaná z čirého zla, ale rozpoznat magii pořád nešlo. To je divné, přece se proměnila. Buď je tak vzácná, že její magii nezná, nebo má čarovnou moc velmi slabou. A to by mohlo znamenat…

Komentáře

Obrázek uživatele Aveva

Rozmáhá se nám tu takový nešvar, autoři nám ukončují kapitoly v nejnapínavějším okamžiku a pak se nad svými počítači zlomyslně smějí, jak zas jednou potrápili čtenáře! ;o)
Máš tam fakt moc pěkný popisy, úplně jako bych tam byla s nimi, a jsem hrozně zvědavá, co je ta zatracená bestie zač.

Obrázek uživatele Aries

Budiž ti útěchou, že v příští kapitolce se sice možná vysvětlí, co je zatracená bestie zač, ale určitě ne hned v první větě, takže pokračovat ještě kousek dál by nepomohlo :-)

Obrázek uživatele Rya

Ha! Ha! Ha! :-D

Obrázek uživatele Aveva

No dyť já vím, že ty k těm zlomyslně se smějícím patříš taky ;o)
Obrázek uživatele Killman

Hezky si dovedu představit, jak těžké je něco hledat uprostřed ulice, kde probíhá normální denní provoz.

Obrázek uživatele Aries

To jo, chudák Evžen

Obrázek uživatele Regi

Přímo hmatatelně vnímám Evženovy pocity. Umíš je popsat tak živě! Zase výborná kapitola.

Obrázek uživatele Aries

Děkuju

Obrázek uživatele Apatyka

Co? Co by to mohlo znamenat? *infarkt*
Je to stejný jako ostatní Budeč (a liškomágové zvlášť) - tak strašně realistický, že se člověku až dělá zle, co za svět je hned kousek vedle...

Obrázek uživatele Aries

sranda je, že Evženovi se zrovna dělá zle, co to je za svět jen kousek vedle ;)

Obrázek uživatele Tora

No potěš Libuše, to zas na něco narazili teda! A já mám na to čekat zas celý týden, jo? Hrůza!

Obrázek uživatele Aries

uz to tak bude, ale mam to napsany, takze jen tyden a ne dva ;)

Obrázek uživatele Tora

no to je mi útěcha, ale budiž ti čest a sláva!

Obrázek uživatele Arenga

Teda, ty ses nakazila od těch utínačů kapitol! To teda není hezký. Ale ten text se mi líbil moc.

Obrázek uživatele Aries

Diky. Ten predel by tam byl, i kdybych pokracovala, tak to bylo dobry misto na utnuti

Obrázek uživatele mila_jj

No chudák Evžen s hlavou u země bude muset ještě týden takhle trčet? Ty ho fakt nešetříš... :)

Obrázek uživatele Aries

Je to chlap, musi neco vydrzet

Obrázek uživatele Rya

Miluju, když Evžen vyšetřuje! Bezvadný kousek :-)

Obrázek uživatele Aries

díky!

-A A +A