8 Ulice

Obrázek uživatele Aries
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Pokus o jakýsi jazykový vtípek tam je, ale uznávám, že to mohlo být výrazně lepší, to by mě ovšem muselo něco napadnout. A vzhledem k neschopnosti opustit myšlenku už se mi to nechtělo vyhodit celé. Tak případně bez pomyslného bodíku.

Kapitola: 

Asfalt vystřídaly hrbolaté dlažební kostky. Ulici sevřely vysoké pochmurné fasády, tmavé štukování začalo soupeřit se strašidelnými nasprejovanými klikyháky.
Za chvíli bude doma. Sladký příbytek, co soused, to dobytek.
Lada si zapálila a zvolnila krok. Přihlásila se únava. Už se jí nechtělo dumat nad žádnými záhadami. Ráno sice nemusí být moudřejší večera, leč méně utahané a malinko střízlivější by být mohlo. Teď už zvládne jen těšit se do postele.
Vtom se jí zmocnil intenzivní dojem, že něco není v pořádku. Jako by cítila v zádech čísi upřený pohled.
Mrkla do prázdné výlohy napůl oslepené prachem, ale nikoho za sebou nezahlédla. Kromě opileckého pořvávání kdesi za rohem ani nic zvláštního neslyšela, přesto nabyla jistoty, že ji někdo sleduje.
Nenápadným gestem si vytvořila štít. Pak se teprve otočila.
Nic.
Oranžové kruhy pouličního osvětlení ukázaly jen prázdný chodník. Jediné známky života jevila toulavá kočka o dva vchody dál.
Lada nehybně stála a zkoumala každý tmavší kout, propalovala očima všechny pevně zavřené dveře a mezery mezi zaparkovanými auty, kam až dohlédla. A právě když dospěla k závěru, že se zmýlila, tak si toho konečně všimla.
Ta kočka! Lhostejně obhlíží nějaké odpadky a po dláždění se táhne její stín. Mnohem větší, než by správně měl být, a velmi nekočičího tvaru.
Lada lehce zakroužila cigaretou. Žhavý konec vykreslil spirálu, která se vzápětí prudce roztočila a jako ostrý zářivý disk vystřelila po podezřelém zvířeti.
Stvoření zavřísklo, na okamžik se proměnilo v něco jako černý mrak a zmizelo.
Když Lada doběhla na místo, našla už jen chomáč kočičích chlupů, pár drobných kapiček krve a úlomek světle růžového leštěného kamínku.

Komentáře

Obrázek uživatele Regi

Přestože jsem nekuřák, moc se mi líbí způsob, jakým si Lada vykouzlila zbraň. A "Sladký příbytek, co soused, to dobytek." se mi líbí taky :-)

Obrázek uživatele Aries

To je fajn, díky. A jsem ráda, že je aspoň poznat, kde jako má ta hříčka být ;)

Obrázek uživatele ef77

K čemu všemu je dobré kouřit ;). Hříčka taky výborná.

Obrázek uživatele Aries

Že jo. :-) Lada je živel oheň, tak se jí to docela hodí

Obrázek uživatele neviathiel

Elegantní ohnivá magie :)

Obrázek uživatele Aries

hihi

Obrázek uživatele Tora

Pěkné. Začíná mě mrzet, že jsem přestala kouřit :). Ba ne, stejně bych tohle neuměla. A hříčka se mi líbí, nebyl problém ji najít.

Obrázek uživatele Aries

tak už se co se týče hříčky začínám docela uklidňovat.
Ave ale nebude mít radost, jakou tady Lada dělá antiosvětu ;)

Obrázek uživatele Tora

Neboj, nezačnu :) ale popis moc pěkný! Na tom trvám.

Obrázek uživatele Aries

Děkuju :-)

Obrázek uživatele mila_jj

No, je to antiosvěta, uznávám, ale copak může po současné Praze chodit s pochodní? Umí si poradit, děvče, to se cení. (Teď mne napadlo dát jí plamenomet, ale ten by byl taky sakra nepraktický). Holt má zapalovač a pravidelně kontroluje, jestli je funkční. :)

Copak to bylo za potvoru? Kočka určitě ne, tedy naprosto normální kočka...

Obrázek uživatele Aries

Ona ani ten zapalovač nepotřebuje :-)
Copak to bylo za potvoru, to Lada začne řešit, až se na to vyspí

Obrázek uživatele Aveva

To není antiosvěta, to jednoznačně dokazuje, že kouření škodí zdraví (tentokrát teda zdraví té pochybné kočičí potvory ;o) a taky si myslím, že je to scéna mimořádně povedená.
(A slovní hříčku jsi použila taky dobře, komu čest, tomu čest ;o)

Obrázek uživatele Aries

I tak to lze brát. Děkuji pěkně!

Obrázek uživatele Eillen

Ha! Moc dobře vím, proč nemám ke kočkám důvěru. Tohle přesně ukazuje, že nejsem paranoidní :-)

Konečně jsem našla trošku času, abych napsala smysluplný komentář a já prostě nevím, co jiného napsat, než jen, že hltám každou část a nejraději bych už měla příběh celý. Scénu s cigaretou jsem viděla úplně před očima. Dokonce jsem bezmyšlenkovitě do ruky chytla propisku a začala s ní mávat :-D

Obrázek uživatele neviathiel

Ty si vážně myslíš, že Ťuk je zlomyslná potvora? :-O

Obrázek uživatele Eillen

Každá kočka je zlomyslná potvora. Jak si jinak vysvětlit, že zatím úplně každá se rozhodla mi udělat akupunkturu levého kolena? Fakt každá. I ty, co jsou prý jinak strašpitlové a návštěv se bojí... :-D

Obrázek uživatele neviathiel

Možná ji potřebuješ!

Obrázek uživatele Aries

To mě ale moc těší. Mimochodem, taky bych byla radší, kdyby už to bylo napsaný, protože já ještě furt nevím, jak se vlastně Lada dostane k naprosto klíčové stopě, bez který se nepohne, i když vím, kde ta stopa je, tak ona to bez vodítka zjistit nemůže. Ach jo

Obrázek uživatele Eillen

Koukám, že to je všude stejné. Teprve včera se doma Larim ozval, že konečně ví jak dál (asi do té doby netušil, co bude psát - neměl dopředu žádný plán a hecnul se fakt na poslední chvíli). Když jsem se ho zeptala, co vymyslel, tak mi drze řekl, že si mám počkat, tak jako vy. Neuvěřitelné :-D

Už je další pondělí? Já chci nové díly :-)

Obrázek uživatele Aries

:-))

Obrázek uživatele Eillen

Jo a víš co je na tom nejvtipnější? On si to jen napíše, pak to pošle mě a já to musím přes jeho profil vkládat. Pak mu číst komentáře a když chce odpovědět, tak mi to zase nadiktuje nebo pošle a já to zase vkládat. My fakt nejsme normální domácnost :-D

Obrázek uživatele Aries

Jeden píše, druhý čte... dělba práce ;)

Obrázek uživatele Eillen

A ten druhý slibuje, že bude častěji dávat najevo, že čte. I kdyby jen napsáním "Byl jsem tu. Fantomas." :-D

Obrázek uživatele Rya

Ach, chudák kočička! Nebo co to bylo! :-)

Obrázek uživatele Aries

nic tak hroznýho se jí zas nestalo ;)

Obrázek uživatele Arenga

slovní hříčka je výborná, fakt jsem se zasmála nahlas :-)
a celé je to moc dobré, úplně jsem tu scénu viděla před očima - a taky už chápu teda, proč pořád hulí :-D (ta scéna s cigaretou má skvělý náboj)

Obrázek uživatele Aries

:-) díky moc

Obrázek uživatele Killman

Bezva atmosféra. Copak to asi bylo za číču?

-A A +A