Malý výběr ze skvělých drabblat

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický
Úvodní poznámka: 

I letos se ve výběru objevily převážně stálice, které čtu pravidelně, ale jako vždy se tam dostaly i výtvory objevené náhodně. Tentokrát uvádím čtrnáct drabblat od dvanácti autorů v pořadí podle abecedy.

Drabble: 

Čarodějnice - u ní mne letos zaujalo vícero poučných drabblat, do výběru dávám Bratři v luftě.
Esclarte - u jejich historických drabblat se nedalo odolat výtvoru Tomuto námětu nelze odolat.
ioannina - z její tvorby mne letos nejvíce zaujala Óda na jarní zahradu, asi proto, že jsem též markýz ze sadu. Snad bych se měl tamními radami začít řídit.
Kaspar-Len Myslitel - sice toho nenapsal mnoho, ovšem jeho Majestát perfektně ztvárňuje situaci ve společnosti.
Keneu - v jejím případě tentokrát vybírám drabble Krystalka, neboť zde úspěšně zabrousila do prostředí, které jí není profesně vlastní.
mila_jj - v rámci svého zavedeného vědeckého fandomu letos napsala seriál o Josipu Kleczkovi, který se mi velmi líbil a z něj nejvíc Hymnus na hvězdu naši nejbližší.
Peggy - její drabble Kdo je nejvíc hustej je opravdu husté, jakkoliv se tomuto výrazu snažím vyhýbat. A především má optimistickou pointu. Dále od této autorky zařazuji malebný výtvor Malebnost jazyka českého, nejen proto, že mne inspiroval k mému úspěšnému drabbleti.
Peggy Tail - z její tvorby letos vybírám Lásko, živě si představuji, jak to v reálu probíhá.
Rya - její Protestsong ani nevím kolikátý nemá chybu, doufám, že někdo z hudebnějších členů naší komunity už k tomu složil hudbu.
Skřítě - vzhledem ke svému mateřskému úvazku letos nemá ani jedno soutěžní drabble, ovšem ta opožděná mimosoutěžní dokazují, že básnit nezapomněla, vybírám Noci budem spolu mávat, tak ospalče koukej vstávat.
Stevko - z jeho oblíbeného středoslovenského fandomu jsem tentokrát vybral drabble Návšteva zo zahraničia, neboť si, snad jako jediný, vzpomněl, že jsme měli tetovaného kandidáta na prezidenta.
Tora - její kočičí fandom čtu stále rád; letos v něm byla suverénně nejlepší Experimentální prvouka. Kromě toho oceňuji i její drabble Sedni si pořádně vedle ní..., něco takového prostě člověk nevymyslí.

Komentáře

Děkuji Ti převelice, mám velkou radost z výběru právě těchto sloslovek :-)

Mimochodem - jsi skvělý psavec,tohle by mohlo být pro Tebe jako stvořené: https://zaspis.webnode.cz/news/soutez-pro-verejnost/

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Rádo se stalo, tato drabblata se mi opravdu líbila. Co se týká Tvého návrhu, nějaký nápad bych měl, ovšem raději bych to předem prokonzultoval. Je ta mailová adresa uvedená v odkazu přímo na Tebe?

Jj, můžeš na ni psát :-)

Děkuji, objevený výběr mi projasnil den.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Juchuuuuuu, díky.

Obrázek uživatele Tora

Jejda, díky moc za zařazení, jsem ráda, že se líbilo. Potěšení je na mé straně :)

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Rádo se stalo, všechny si zařazení zasloužíte.

Obrázek uživatele Skřítě

Netušila jsem, že budu vyzdvihována navzdory nesoutěžní povaze povídek a díky za uznání, velice potěšilo. Mám radost,že to vyšlo alespoň tak, jak to vyšlo... Nejdřív to vypadalo, že mi letos bude psaní zcela odepřeno a namlouvala jsem si, že se ho - vzhledem k okolnostem - vzdám s lehkým srdcem, ale chybělo mi a jsem ráda, že jsem soukromé výzvě týkající se dodatečného psaní některých stoslůvek neodolala a ve výsledku vzniklo pár takových, které snad i stojí za přečtení. :-)

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Ano, i letos se mi Tvá produkce velmi líbila, a věřím, že za rok, mj. též inspirována mateřskými zkušenostmi, budeš v DMD zářit minimálně tak, jako v předchozích letech.

-A A +A