Potterov návrat

Úvodní poznámka: 

Náhrada za tému: "Bez připojení"

Posledný diel. Hoci je možné, že príde epilóg.

Prvý diel série: Albus Dumbledore má svoje dôvody
Predchádzajúci diel: Tisíc zázračných bylín a húb

Drabble: 

Stačilo niekoľko ďalších otázok, aby Pottera nachytal. Aj tak Severusa Snapea prekvapilo, že sa chlapec pokúsil naučiť aspoň niečo. James Potter elixírmi pohŕdal. "Žbrndičky pre dievčatká," vravieval, "pre ufňukané malé Severínky!"
Snape myslel na študentov, ktorým už pred rokmi vyhlásil neľútostnú vojnu.
Istým spôsobom sa na Potterov návrat vlastne tešil.
Ale on je v Bifľomore, uvedomil si, James Potter by nemohol byť v Bifľomore.
Cítil, ako sa pripojenie na starého protivníka pretŕha.
Severus sa zaškľabil na pracovňu, na exponáty starostlivo naložené v liehu. V žalároch to nepripadalo do úvahy, on mal však napriek tomu pocit, že zacítil závan čerstvého vzduchu.

Závěrečná poznámka: 

Komentáře

Obrázek uživatele KattyV

Závan čerstvého vzduchu na závěr, to je fajn.

Hoci len pomyselný.

Obrázek uživatele Arenga

to se mi líbí, jak fakt stačí jakoby málo a ten úhel pohledu je úplně jiný

Teší ma, že sa páči. Nemyslím, že bude teraz Snape na neho milučký ako na malé mačiatko (nemyslím si ani, že by bol milý na malé mačiatko), ale snáď ho aspoň nebude tyranizovať oveľa viac než ostatných. Jeho nenávisť sa zakladala prevažne na Harryho podobnosti s Jamesom... Hoci, aj keď si nebudú podobní, stále je to Potterov syn.

Obrázek uživatele Arenga

A stále je to syn Lily :-) ale taky si nemyslím, že jo bude milovat
Mimochodem, v jaké koleji je Hermiona?

Vlastne neviem, či mu v Snapeových očiach pomôže, že je Lilyn syn, alebo či to veci ešte zhorší. :) Napokon, je to syn Lily a NIE Severusa.

Predpokladám, že Hermiona je stále v Chrabromile. Už vo vlaku sa vyjadrila, že ho považuje za najlepšiu fakultu. Priznala, že ani Bystrohlav by nebol zlý... Ale do zmien tejto verzie nebola nijako zapojená, je v abecede pred Harrym, takže ju nemohlo ovplyvniť ani jeho zatriedenie, celkovo nevidím nič, čo by ju vychýlilo na bystrohlavskú stranu.

Obrázek uživatele wandrika

Zaujímavé. Stačilo by naozaj tak málo...

Niekedy naozaj stačí máličko, jedno rozhodnutie. James so Severusom sa mohli doteraz veselo nenávidieť, keby si Voldemort vybral druhého chlapca.
A vznikol by "Neville Longbottom a nezabudal mudrcov".

Obrázek uživatele Martian

Moc pěkné.

Ďakujem, veľmi ma teší, že sa záver páči. :)

Obrázek uživatele kytka

Skvělé!
Změny jsou drobné, ale pomalu se načítají... a nakonec by mohlo být všechno jinak.

Ďakujem. :)

Áno. Len mám trošku strach, kam tie zmeny nakoniec povedú. Už teraz Harry nevie, že Hagrid niečo vzal z trezoru 713, ani neobjavil kartičku s menom Nicolas Flamel. Eeehm... Aby Albusove dôvody nakoniec neviedli k predčasnému návratu temného lorda. :) Potom by asi naši Bifľomorčania museli prejaviť viac odvahy, než by čakali. (A nemajú Hermionu!)

Ale s tou by se mohli sblížit tak jako v původní verzi. Teda pokud by došlo k trolovi, no, vlastně by pak za daných okolností nemuseli vědět, že pláče na záchodech, resp. ona by tam ani nemusela být... ajajaj.

Myslím, že na záchodoch bola práve pre niečo, čo jej povedal Ron (vlastne to ani nepovedal jej, hovoril to Harrymu a ona to počula). Keďže v tejto verzii nie je z ich fakulty, zrejme o nej budú počuť ako o skvelej študentke, budú sa s ňou stretávať na niektorých hodinách (Čo mal Chrabromil s Bifľomorom? Herbológiu?), ale nemyslím, že by to dospelo do štádia, že by im stihla až tak piť krv...

Nojo. Tím pádem by ani nebylo dobrodružství s trolem, ale ono vlastně stejně jiný význam pro děj asi nemělo, Minerva by ho byla zlikvidovala tak jako tak. Jinak myslím, že Hermiona by správně měla patřit do Bystrohlavu (kdo už taky, když ne ona) a autorka ji jenom chtěla šoupnout do té samé koleje, co kluky, ale na to zase takhle pozměněná realita nemá vliv, takže asi zůstane v Chrabromilu.

Máš pravdu, trolia adventúra bola v deji najmä kvôli Hermione. (Quirrell si mohol vymyslieť aj niečo menej komplikované, aby sa prešmykol do zakázanej chodby: :) )

Súhlasím, mala by tam patriť. Hermionin Nebelvír autorka obhajovala tým, že doň sama Hermiona chcela patriť - už vo vlaku povedala, že ho považuje za najlepšiu fakultu. Lenže takto by to podľa mňa fungovať nemalo, aby sa klobúk rozhodol čisto na základe priania. Prečo by potom napr. dvojčatá Patilové boli každá v inej fakulte? Tak veľmi by sa túžili rozdeliť?

A do tretice áno :), nevidím nič, čo by Hermionu ovplyvnilo vo "výbere" fakulty, nič, čo sa v pozmenenej realite stalo, na ňu príliš vplyv nemalo. Iste, neprebehlo stretnutie vo vlaku, lenže to jej názor ani nemalo formovať, už bola rozhodnutá.

-A A +A