Kam pádí železný kůň

Obrázek uživatele Akumakirei
Úvodní poznámka: 

Bez bodu.

Drabble: 

Medově kaštanová se v sluneční záři třpytí. Drsné sukovité prsty plné mozolů přejíždí po krátké srsti, něžně hýčkají každý chlup, každý záhyb a sval statných koní. Valaši netuší, čím se dnešní den liší, ale cítí pánův nezvyklý smutek, proto neklidně dupou a frkají.
Zato starý Nedobyl dobře ví, co je dnes jinak, jenže kdyby to svým koním řekl, stejně by nerozuměli. Dnes slavnostně otevírají tu zpropadenou dráhu a jásot cizích řeže uši, potáhne se do Prahy, ale kam potáhne on, to už neví.
Což vlak dokáže mluvit s lidma? Ať mu říkaj, co říkaj, jedním si je jistý. Dobře nebude.

Závěrečná poznámka: 

Starý Nedobyl je forman dovážející z jiného města do Prahy a dráha ho připraví o živobytí. Já si nemohla pomoct, prostě Sňatky na úplný konec :)

Chtěla bych moc poděkovat všem, kdo se u mě nějakým způsobem zastavili, ať už jen prolétli nebo i zanechali komentář, všech si vážím a který autor by neznal, jak každá reakce zahřeje u srdce :) Čtení se pokusím ještě dohonit, kam kouknu, tam krásný kousek, akorát po chvilce už hledám slova; jak chválit a neopakovat se, hrůza xD Taky klobouk dolů před organizátorkami a všemi kontrolory, jste úžasní. Duben mě po čase dokázal trochu rozepsat.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

drabble, vpřed, jenom vpřed, a vpředu smrdí síra... A vlaky nám taky pomalu stárnou do propadliště dějin, aneb kdo s čím zachází, tím schází. Líbí.

Podepisuji

Obrázek uživatele Aries

Dobré další připomenutí téhle skvělé knihy.

Obrázek uživatele Martian

Rozlučkové drabble na kachničku s hvězdičkou. :)))))

Je to velice krásně popsané. Ono nakonec nebylo tak zle, ale samozřejmě to pro něj bylo dost nepříjemné.

-A A +A