Pod nadvládou rozpočtu

Obrázek uživatele Akumakirei
Drabble: 

Born se nově orientuje i na hračky, zkusmo jednou prohodí u večeře. Jenže Nedobyla Bornovy hračky nezajímají a Marie si o sobě přeje říci totéž, když ji Metoděj tahá v krámě za sukni a široce rozevřená, dětská očka prosí o mašinku, panáčka, bubínek. Cokoliv. Nakonec s těžkým srdcem koupí alespoň malý černý vláček za pár krejcarů. Na opravdový bubínek tenhle měsíc nezbývá.

Jakmile Nedobyl odejde do svého podniku, dětský pokoj se mění na koncertní sál. Naběračka zvoní o plecháček, sem tam zazní i sólo na hrnec.
Kdyby dítě uvnitř sebe tolik nemilovala, nejraději by Metoděje nechala zahrát na ten svůj.

Komentáře

Obrázek uživatele Aveva

To má tak smutnou náladu :o(
Moc pěkně napsané.

Obrázek uživatele Akumakirei

Nic naplat, když je bohatý otec držgrešle. Děkuju moc :)

Obrázek uživatele Faob

dvakrát a pochopil jsem, neznaje přitom fandom, vše! A je to krásné! (Je to trapné zdůrazňovat, ale když se skvělá práce s jazykem, kterou u Tebe cítím vždy, spojí s radostí z pochopení, je to vlastně slast. Jde do oblíbených.)

Obrázek uživatele Akumakirei

Není trapné :) Děkuju moc za trpělivost i poctu mít místečko v oblíbených. Vždycky mě nesmírně těší, když si někdo všimne i stylu, všech použitých slovíček, a pochválí, natož takový nedosažitelný mistr slov. To jsem pak v sedmém nebi, děkuju :)

Moc pěkně napsané, dobře charakterizuje ty postavy.

Obrázek uživatele Akumakirei

S některými mívám potíž, ale tihle se píší sami, fascinující pár. Děkuju :)

Obrázek uživatele Rya

To je tak dobré! Nádherně se to čte, navzdory obsaženému smutku... ty děti do něho vnášejí smysluplnost a naději.

Obrázek uživatele Akumakirei

Jj, ona se k nim pak i hodně upínala. A na rozdíl od zmíněného Borna ji její děti i milovaly a dovedla je vychovat. Děkuju moc :)

-A A +A