Za bydlení a stravu

Úvodní poznámka: 

Moje první dny v Talronu u Trana. Tak nějak ve stejném období jako předchozí dvě drabble.

Fandom: 
Drabble: 

Když jsem se s Tranem domluvila, že mu výměnou za přístřeší a stravu pomůžu v domácnosti a s jeho prací, myslela jsem si, že se práce nebojím a nebude to žádný problém. Když jsem ovšem další den dostala za úkol porýt a připravit záhon velký přibližně tři krát tři metry, pořádně jsem se zapotila. Přece jenom tvrdá fyzická práce (vím, že jsou i tvrdší) je něco jiného než práce na počítači. A i když jsme měli doma zahrádku, tak tady to nebyl záhon, ale kus louky. Mělo to aspoň jednu výhodu, večer jsem usnula sotva jsem si lehla na postel.

Závěrečná poznámka: 

Nedávno jsem zpovídala babičku, která prožila dětství v chudé zemědělské rodině a říkala, že takovou dřinu by znovu zažít nechtěla. A já si uvědomuju, že si ani nedokážu představit, jak by se většina městských lidí o sebe postarala, muset se uživit jinak než nákupem v obchodech.

Komentáře

Obrázek uživatele Tenny

Jo, práce na zahradě je zlo a já jí nesnáším. A to budeme příští týden sázet brambory...

Obrázek uživatele mamut

A bude mít krásné sny :)
Práce na zahradě není zlo. Jen se na ni musí člověk podívat jinak.
Ona to byla dřina a je i dnes, když to dělá člověk poctivě (i když pro většinu lidí je to dnes jen posekat trávník a zavolat zahradníka na keře).
Asi jsem moc propadla vůni kypré půdy :)

Obrázek uživatele Erendis

Až na druhé čtení jsem si všimla, že hrdinka zřejmě musela zrýt na záhon kus normální louky. Předtím jsem kroutila hlavou, že s rýčem zrýt devět metrů čverečních nijak zvlášť namáhavé není. :-)

Obrázek uživatele Martian

Je pravda, že někteří lidi jsou, pokud jde o přírodu, docela mimo. Zrovna dneska se jeden týpek v narvané tramvaji hlasitě podivoval, že krokusy fakt kvetou jenom jednou za rok…

Obrázek uživatele Faob

Strohé, civilní, výstižné. Žádné zbytečné pentličky. Kachna.

-A A +A