Krůček po krůčku

Obrázek uživatele Voldemort
Úvodní poznámka: 

trošku encyklopedický kousek mozaiky
roztomilý název neodpovídá tónu obsahu

Drabble: 

Pravidlo „sedmi osmin“ bylo nepsané, každým rokem ale sílily hlasy po jeho nabytí platnosti zákona. Ministerstvo takové zprávy pravidelně sdělovalo veřejnosti. Podle tohoto pravidla existovaly dva druhy lidí – ti, jejichž krev byla alespoň ze sedmi osmin magická, a všichni ostatní.
Pravidlo „sedmi osmin“ bylo nepsané, stále více se ale uplatňovalo při výběru z uchazečů na důležité pozice. Pak na pozice důležité méně. Nakonec na všechny beze zbytku.
Údaj o poměru kouzelnické a mudlovské krve se objevil v oficiálních dokumentech.
Symbol dvojí osmičky se stal zárukou spolehlivosti.
Od roku 1996 bylo dětem s hodnocením 4 a nižší zakázáno nastoupit do Bradavic.

Závěrečná poznámka: 

Výpočet je jednoduchý, jde o počet kouzelnických praprarodičů.
Pro představu: Harry Potter 4/8, Tom R. Raddle 4/8, Severus Snape 4/8, Minerva McGonagallová 4/8, Rowena Raddleová 4/8, Lin Raddleová 6/8, Ithunn Snapeová 2/8, Hermiona Grangerová 0/8.

Komentáře

Obrázek uživatele Arenga

Příznačné je, že sám Raddle má 4/8 a zjevně se nad tím nikdo nepozastavuje.

Obrázek uživatele Voldemort

děkuju za postřeh
předpoklad je, že to tají (on to neřekl ani své druhé manželce Bellatrix)
a ti kdo vědí... uplaceni, odklizeni...

Obrázek uživatele Owes

To je genialni! Symbol 88, vypocet podle poctu kouzelnickych prarodicu... Akorat mi prijde zvlastni, ze by byli vylozene perzekvovani lide 4/8, protoze tech je v kouzelnicke populaci drtiva vetsina a je jim i sam ministr. Ktery ovsem zrejme svuj puvod nejak falsuje, pokud chce v tomhle rezimu platit za nejmocnejsi figuru a vytvaret kult osobnosti.

Obrázek uživatele Voldemort

Děkuju! Šlo to ten krůček po krůčku a žádaným výsledkem bylo, aby si kouzelníci nebrali mudly a obě komunity se co nejvíce izolovaly. Izolace vede ke strachu... a tak dále. Ministr svůj původ tají, falšuje, překrucuje... Znalé tajemství likviduje... A tak vůbec.

Obrázek uživatele strigga

Ježíšmarjá, a další silně připomínající historii. Ještě ta dvojí osmička. Huáááá. To je asi nejdrsnější AU, co jsem kdy četla

Obrázek uživatele Voldemort

Lichotíš mi. Děkuju :).

-A A +A