Eso v rukávu

Obrázek uživatele gleti
Úvodní poznámka: 

Navazuje na „Tušení souvislosti“ http://sosaci.net/node/27524

Fandom: 
Drabble: 

Zklamán odcházel Moody od Břichnáče. Ale já to tak nenechám, rozhodl se. Vždyť v tom prokletém Burkeho domě mohli oba zahynout! Otřásl se při vzpomínce na trolly a akromantule.

Naštěstí měl v rukávu ještě jedno eso, nitrozpyt. Proto si zavolal Weasleyho, a než se mladík nadál, pronikl do jeho mysli. Nepotěšilo ho, co uviděl.

Ti dva, Dawlish s Robbardsem, si Arthura vybrali za cíl svých žertů už od zrzkových prvních dnů v Bradavicích. S nechutí pozoroval, jak se mučitelé smáli chlapcovu úprku před obřím pavoukem.

„Omlouvám se vám, Weasley, a slibuji, že je zkrotím. Ale pamatujte si, pomstou nic nevyřešíte.“

Komentáře

Obrázek uživatele Arenga

Ale jo, Moody je čestný chlap!

Obrázek uživatele gleti

máš pravdu,

Obrázek uživatele Killman

Třeba si je nakonec najde Tomík.

Obrázek uživatele gleti

to určitě, nebo jeho Tomíkovci

Obrázek uživatele Regi

Gleti, Moody se zachoval skvěle a ta poslední věta je hluboká pravda.

Obrázek uživatele gleti

vzpomněla jsem si na náš rozhovor.

Obrázek uživatele KattyV

Musím se připojit. Pomsta opravdu neřeší vůbec nic. A někdy více ublíží mstiteli. Přinejmenším na duši.

Obrázek uživatele gleti

souhlas

Obrázek uživatele Faob

HP kontext většinou směřuje k legrácce, ale toto překvapivě vážné... Nitrozpyt by se hodil leckterému učiteli, aby se nedopouštěl nespravedlnosti. Perfektně napsané, nic zbytečně navíc, nic méně, srozumitelné i pro laiky. Díky, skvělá koncovka!

Obrázek uživatele gleti

Víš, krkavče/havrane, dovolím si nesouhlasit, k legrácce to směřujeme my, autorky fanfiction (Regi, KatyV, Martian ...), protože se záměrně vyhýbáme knižnímu obsahu, který je o válce. (O té si můžeš přečíst u Rorica a Owse, něco u Luciusky a Voldemort, kteří píši jakoby jinou dimenzi příběhu Rowllingové).

Když Matka-Stvořitelka začala na příběhu pracovat, vyrovnávala se se smrtí matky, byla na podpoře a celkově v depresi. Takže podle mě ta kniha je o tom, ať neklesáme na mysli, život nám to vyčíslí, v dobrém i ve zlém.

A přestože v ději je mnoho nedostatků (Ioannina přeložila na toto téma pěknou fikci - Brumbálův plán v 21. bodech), kupodivu to funguje i se skřípající logikou.

Co asi oceňuji nejvíc je přístup Rowllingové k fanfikcím, protože se vyloženě vyjádřila, že jí nevadí a dala nám (autorům ff) volné pole působnosti. (třeba Anne Rice si své upíry žárlivě střeží a jakékoli literární hrátky potírá).

Obrázek uživatele Faob

Děkuju moc za vysvětlení, ale já znám jenom fanfiction, takže jsem se vyjadřoval právě o něm (a ještě zúženě podle toho, co čtu)! Uznávám, že "HP kontext" bylo nepřesné vyjádření... Vůbec nic proti Rowllingové, je to skvělá spisovatelka (jak ostatně dokázala dalšími "dospělými" romány)!

-A A +A