Rozdíl mezi tušeným a zjevným

Obrázek uživatele ioannina
Fandom: 
Drabble: 

Měli se ptát: bude Chansons jiné, než bylo, když teď (jak tomu říkali) má Mandalu?
Elvíra Sánchez by jednoznačně prohlásila, že ano. Magické křivky v celém okolí jsou prokazatelně prokreslenější, silnější, dokonce změnily tvar a směr. Z Chansons se stalo mnohem nebezpečnější místo k životu.
Hjalmar Baldwyn by řekl, že ne. Vysvětlil by jim, že Mandalu lidskýma rukama nelze stvořit. Mandala je přirozeně měkké místo, možnost průchodu. Člověk ji může jedině učinit pro jiné lidi zjevnou. Zaostřit. Ale všechny silokřivky i jejich propojení tu už byly a působily – od samého počátku.
Teď jsou jen vidět, jinak se nezměnilo vůbec nic.

Komentáře

Obrázek uživatele Arenga

škoda, že jim to ten Hjalmar neřekl :-)

Obrázek uživatele ioannina

Uvidíme, co všechno jim řekne. Možná jim to totiž i řekne, ale oni to nebudou chtít slyšet. Vždyť přece Mandaly jsou zlé, protože žerou lidi!
Na každý pád je Hjalmar pitomec, že se nepokusil najít a zviditelnit nějaký jiný místo než právě tam. Nebo že se na celé té akci nedomluvil dopředu. (Ale kdyby udělal to druhý, už by to nebyl Hjalmar.)

Obrázek uživatele Profesor

Tohle je hodně zajímavé drabble. Kterého z nich by asi slyšeli spíš?

Kachna.:-)

Obrázek uživatele ioannina

Vzhledem k povaze většiny mistrů tam tipuju, že by spíš poslechli Elvíru. (Čti: jsou strachy potento ze všeho, na co nemají manuál.)
Ovšem on je tam i jistý Lavoisier, tak nevím.

Obrázek uživatele Arenga

Ale i jistý Lavoisier neuspěl proti ostatním v jísté záležitosti jménem Severin, ne?

Obrázek uživatele mila_jj

Tam na to byly regule týkající se černých mágů, pokud si dobře pamatuji zákonitosti světa. Toto je něco, na co fakt není manuál. Netuším, jak by to dopadlo.
Díky, Io, ku podivu ještě zkouším přemýšlet, vzhledem k hodině to ber jako kompliment.

Obrázek uživatele ioannina

Pamatuješ se dobře. Akorát tam to taky mělo háček, takže máte pravdu obě - případ Severin byla taky ukázka předposranosti, páč vůbec nebylo jistý, jestli ten kluk už černej mág je, nebo jenom byl u jednoho na vychování / jako konzerva na nožičkách. Stačilo zapojit mozkové funkce a zjistit, jestli teda je, nebo není. Stejně jako s mandalou. (Nebyl. O asi tak měsíc a kousek.)
Koukla jsem se na hodinu a beru to jako obrovskej kompliment!

Obrázek uživatele Tora

Povedené. Káč.

Obrázek uživatele ioannina

Ď!

Obrázek uživatele Martian

Skryté se stalo zjevným - a některým se z toho zhroutil svět…

Obrázek uživatele ioannina

Tak. Vono se už dost dobře nedá tvrdit, že my jsme tihleti nejčistší na světě, když se nám na nádvoří placatí Mandala (a v laboratoři si hrajou Lavoisierovi žáci s Flamelovejma nekouzelnejma alchymistama na mladý výrobce Kamene mudrců - ve světě, kde nějakej kouzelnej hajzlík práská nekouzelnejm hajzlíkům a ti pak střílej, přičemž jdou nitky zjevně k Cechu alchymistů). Blbý skvrny na pověsti.

Obrázek uživatele Alasdair MacColla

Nelze ji tedy stvořit. Jen objevit. A jako z každého důležitého objevu, může pěkně bolet hlava, záleží co se s ním provede.

Obrázek uživatele ioannina

Zamést pod koberec, toť chansonská metoda. :-))

Obrázek uživatele zana

Mám radost, že jsi začala psát o mandalách!

Obrázek uživatele ioannina

Tvoje myslím nejoblíbenější téma, viď?

-A A +A