Sto dubnových kilometrů

Obrázek uživatele Julie
Fórum: 

Letošním tématem je cesta k novým světů. Taková cesta by měla zahrnovat i zcela fyzický pohyb vpřed, a proto navrhuji běhací/chodicí challenge. Cíl je jednoduchý - ujít nebo uběhnout během dubna 100 kilometrů a hlavně neprosedět celý duben u počítače.
Challenge bydlí na serveru Endomondo. Výkony je tam možno zaznamenávat jednak pomocí aplikace v chytrém telefonu tak i ručně, takže se mohou zúčastnit úplně všichni.

Challenge je uzavřená a na pozvánky, takže prosím ty, kteří by se chtěli zúčastnit, aby se hlásili tady v diskusi!
Jiná pravidla mě prozatím nenapadla a ceny rozhodně žádné nebudou:-) Nicméně případná shozená kila budete moci snadno nahradit na pikniku.

P.S. Jo, vím, že jsem zešílela.

Já jsem proti koni i kolu:) považte, na tom kole to jsou dva malé výlety... a na koni bych to odkroužila na jízdárně s pár výlety ven i já (leda by to bylo 1000 dubnových kilometrů na kole nebo 100 odježděných hodin:) To by byla páni challenge:D I když to by člověk potřeboval měsíc dovolenou a tři koně k tomu...:)

Ale to si dělám legraci. Je to challenge, aby to byla challenge. Pokud to někoho donutí sportovat dvakrát víc, tak už je to splněno, si myslím.

Mimochodem jaký máme přístup ke smíšeným výzvám? Bereme 100 km čistý běh a 100 km čisté chůze nebo může kombinovat 50+50 (btw hlasuji za "čistotu" sportu, kdo chce dělat víc sportů, ať se vybičuje ve všech!)?

P.S. O víkendu změřím toho koně, kolik tak člověk normálně najezdí. I když teda pozor, já jezdím na takovejch malejch skrčcích. Kdo má koně normálního vzrůstu, je ve výhodě...

Obrázek uživatele Zuzka

Na kole dva malé výlety... cože? Já myslela, že tohle je challenge pro lidi, aby nečučeli celej den do DMD :D Ne pro polobohy, co si jen tak vyjedou na kole na padesátku, nebo maj doma v garáži zaparkovaný čtyři koně. Teda pro ty taky, ale jasně, polobozi to maj jednodušší už tak nějak z pincipu, že jo.
Můžu kolo odpískat, můžu koně odpískat, samozřejmě. Jen jsem vzhledem k tomu, jak po malejch kousíčkách a chozením v podstatě po městě sbírám stovku já, tak nějak předpokládala, že i pro ostatní je to snaha se hnout prostě jen o kousek víc, než normálně. Že nám nikomu nejde o to sebrat běžky a ujet stovku za víkend v Alpách nebo kde...
A abych pravdu řekla, čistá stovka v jednom sportu mi z pohledu sportovního lemra, které se snaží aspoň k něčemu vybičovat, taky připadá jako poněkud přemotivovaná záležitost.
Já nevim, podívej se na DMD samotné, každej píše co se mu zlíbí, míchá styly nebo taky ne, míchá fandomy, žánry, pomůže si písničkou... a dokud tam má téma, dostane bodík a má radost, že si plní challenge...

Já nechci působit za kdovíjakou cvičku, ale 50 km na kole přece není nic extra (dobře, s tím "malé" jsem to trochu přehnala), zastaňte se mě někdo:).

Já ten běh taky budu sbírat po kousíčkách a je velká šance, že to nedám, ale je podle mě setsakra rozdíl ujet 100 km na kole a ujít po svých;)

Jinak samozřejmě to byl jen můj příspěvek do diskuze, nejsem tvůrce této challenge a souhlasím s tím, že když nás to vykope ven, účel byl splněn:-)

Taky si ale myslím, že účelem challenge je udělat něco víc, než dělám normálně.

Obrázek uživatele Zuzka

:) já vím, že pro sportovně akčnější lidi je to v podstatě snadné. Z mého pohledu to třeba běhuschopní mají tolikrát jednodušší než my chodci - trvá to kratší dobu těch sto kiláků uběhnout. (Nemluvě o tom, že stovka na kole není nic extra, jakmile máš samozřejmě funkční kolo a čas a prostor vyjet... což tak nějak není samozřejmostí. Prostě - startovací lajnu máme každej někde jinde.)
Prozatím asi nechám repertoár sportů širší, nechám to prostě na poctivosti a na uvážení každého z nás, co a jak do challenge započítáme. Snad to nás, menší sportovce, nebude demotivovat, když někomu jinýmu budou kilometry přibývat rychleji.

Obrázek uživatele Terda

No dobře, ale zase pokud by měl člověk do challenge sbírat jen to co ujde/uběhne nad rámec obvyklého provozu, tak to třeba nemůžu započítat venčení Zvířete, protže Zvíře venčím normálně. Teda neže bych si ho mohla započítávat, když je Zvíře chromý momentálně a těch pár kroků před barák započítávat nemá smysl.
Koně jsme navrhla, že jsme viděla, že tam má Zuzka i kolo, které přede dvěma lety taky nebylo povoleno, a na koni v kroku toho přeci jen ujdu výrazně méně, než ujede člověk na kole, takže mi nepřišlo že by mě ta jedna procházka týdně (když se teda zadaří a mám čas kobylu po lonžování ještě vytáhnout ven - takže ano byla by to činnost nad rámec obvyklého) nějak ukrutánsky zvýhodňovala proti pěším. Započítávat tréningy odkroužený na jízdárně mě ani nenapadlo, páč to pro mě nejsou ujetý/ušlý kilometry, když se točím na pětníku.

Obrázek uživatele Zuzka

jak už se tenkrát řešilo, nejde jen o věci navíc oproti normálu, normál se taky počítá. Já například někdy chodím do práce část cesty pěšky. Někdy. Když počasí, zdraví a obuv dá. Ale tahle challenge mě motivuje se o to pokusit každý pracovní den. A zkusit oběhat nějaké to zařizování pěšky. A o víkendu vytáhnout milého na procházku či vejlet. Takže... nějak tak. To jenom pro jistotu, aby se lidi neděsili úplně.

Obrázek uživatele Tess

Nad rámec obvyklého provozu to ani nedává smysl. Třeba já když mám pracovní provoz, tak za den dám 11,4 km a kdybych si to neměla počítat, tak jak v ty dny asi naženu podíl do 100 km, to by nedávalo smysl. Ten systém by krutě znevýhodňoval ty, co se hejbou normálně (teoreticky pokud by někdo byl zvyklý každý den běhat 10 km - znám takové - tak protože by to byl normální provoz, taky by se to nezapočítávalo? Kdepak).
Akorát to, jsem extrémně soutěživá, a když převážně jen chodím, tak se můžu těžko vyrovnat těm, co budou jezdit na kole. Já vím, že ta challenge není o tom, kdo víc, že je jen o tom dej 100, ale řekněte to mýmu podvědomí :D

Obrázek uživatele Terda

Tak já jsem třeba minule cesty na autobus nezapočítávala. Letos si je drze započítám. Přeci jen to nemám zrovna blízko a každej kilometr je dobrej kilometr a času mám výrazně méně.

Obrázek uživatele Julie

Já si asi myslím, že když jsi ochotná organizovat, tak jsi hlavní vedoucí:-)
Já mám problém, že letos nemám šanci to naběhat (děsně jsem vypadla z formy) a nachodit to pro mě v tuhle chvilku pro změnu není moc challenge.
Ale když mě přidáš, tak se zamyslím nad možným řešením. Vlastně by se mi docela líbilo to kolo, protože by mě ho to alespoň donutilo vytáhnout:-)

Obrázek uživatele neviathiel

Nachodím za den někdy i 8 km, počítám to krokoměrem v mobilu. Nejde mi import do Endomonda, takže to tam asi budu muset za každý den zadat ručně. Co na to pravidla challenge?

Obrázek uživatele Zuzka

ruční zadávání přijímáme, účastníkům věříme.

Obrázek uživatele Gwendolína

Tak já bych to teda zkusila, ale hrozně bych si tam chtěla dát ty dvě dlouhý víkendový procházky. Můžu? :D Duben už to byl. :D
Zuzko, máš mě ještě na Endomondu? Já si budu muset vzpomenout jak tam jsem. :)

Obrázek uživatele Zuzka

Mám tě tam, pozvánka poslaná :) Takže jestli si vzpomeneš, jak se tam dostat, bude tě tam čekat.

Obrázek uživatele Aveva

Pokusila jsem ti poslat žádost o přátelství, tak jestli se mi to povedlo, tak taky prosím o zaslání pozvánky :o)

Obrázek uživatele Zuzka

Ty i Julie jste pozvané :)

Obrázek uživatele Zuzka

tak mám skoro 85. A těch zbylejch 15 bych i dala. Kdyby. Kdyby nepadala seshora ta hnusná studená voda. A kdybych nejela na víkend do Bratislavy. I když, kdo ví, třeba to dochodím tam...
Ale vidím, že nám to všem úspěšně jde, ať už jsme pod sto nebo nad - ačkoliv počasí v dubnu stálo celkově dost za houby, zvládly jsme se trochu pohnout :)

Obrázek uživatele Eillen

Bohužel mám stejný problem. A doufám v hezkoz neděli, kdy bych mohla zbytek ujít. Ale bojím se, že to neklapne. I tak mě to donutilo chodit kus z práce pěšky a to je pozitivum. Můj plán je jasný. Nadále chodit kus cesty pěšky a minimálně jednou týdně jít odpoledne až domů. Snad mi to vydrží

Obrázek uživatele Zuzka

Já budu rozhodně ťapkat dál. Přes zimu mám útlum, ale teď už si s Cábou navzájem vyhrožujem nápadama na procházky, takže budem sbírat kilometry i nadále. Klidně můžu vyhlásit challenge na každej měsíc, jestli by se ti hodila :)

Obrázek uživatele Eillen

Jsem pro každou zábavu :-)
Jen v létě to bude problém. Kilometr od Tu máme rybníky. Dojdu tam a dál už ne. Protože se budu kachnit :-)

Obrázek uživatele Terda

Jé a to bych se přidala. :) Motivace k pohybu není nikdy dosti. Zvlášť když je tak, jak je.

Obrázek uživatele neviathiel

Pokud pomine zákaz od ortopeda, přidala bych se taky. :)

Obrázek uživatele Zuzka

Tak já budu vyhlašovat a pozvu si tam prostě všecky lidi, co tam mám spřátelený. Ne, že by jich bylo mimo vás moc aktivních :))

Obrázek uživatele neviathiel

Chodím do práce částečně pěšky nebo jezdím na kole, takže těch 100 km není moc. Kdybych ale počítala pouze trasy delší než 1 km a vynechala jízdu na kole, myslím, že by mi těch 100 km vyšlo na přibližně na měsíc.

Jsem taky pro. Stejnak se v květnu účastním akce Do práce na kole a určitě se budu snažit aspoň část dní proběhat. Tohle bude alespoň motivace běžet a nejet na kole. Teď jsem zrovna najela docela dobré běžecké tempo, tak snad mi to vydrží.
Obrázek uživatele Eillen

Smekám před tebou. Taky bych ráda běhala, ale sama se nevykopu. Potřebuji na to partnera. Alespoň do začátků, než by mi to chytlo. Jenže absolutní začátečník nikde v dohledu a jediná kamarádka co běhá má už desetiletou praxi. A její tempo prostě nezvládám

Eillen, geniální motivátor je aplikace Zombies, run! Doporučuji ji, kudy chodím. Já přísahám, běhám výhradně zásluhou této aplikace. Plus to tedy mám do práce 5,5 km po rovině, což je úplně ideální trať na ranní/večerní výběh a je to tak strašně organizačně jednoduché, že se mi těžko hledají výmluvy neběžet (jen to chce zapracovat na logistice a nanosit si do práce oblečení, ručník, make-up a mít běžecké boty ve správnou chvíli na správném místě).

Ale zpátky k Zombies, run! Je to prakticky audiokniha, která se odehrává cca půl roku po zombie apokalypse a zatímco běžíš, tak tě postavy kontaktují jakoby přes rádio a takhle se posunuje příběh, postupně odhaluješ tajemství za zombie nákazou, konspirace... Do toho po cestě sbíráš suroviny (za které si můžeš budovat základnu) a můžeš si zapnout, aby tě v pravidelných intervalech honili zombbíci a ty musíš asi na minutu zrychlit, aby tě nechytili. Občas to je docela děsivé:-) A ten příběh je úplně geniální. A je to vtipné, dojemné a prostě super.

Základní verze aplikace je zdarma, ale já si asi už po týdnu koupila rovnou roční členství:)

Obrázek uživatele Eillen

To zní zajímavě. Doma se na to kouknu. Jestli mě to donutí běhat, tak to bide zázrak :-)

Obrázek uživatele Julie

Já jsem prostě nějak nevymyslela, jakým způsobem bych těch sto kilometrů měla urazit. na chůzi je to na mě málo (chodím pěšky do práce), na běh moc... Ono by nakonec bylo nejlepší to kolo, protože i kdyby to měly být jen dva výlety, tak se ho alespoň donutím vytáhnout, ale to zas nebyly volný víkendy. Těžký no.

Obrázek uživatele Gwendolína

Já jsem na to nejak zapomněla. :D

Obrázek uživatele Zuzka

Omlouvám se za to ukončení v nešikovnou hodinu, která nás v podstatě obrala o den (já dneska dokonce v Bratislavě zvládla čtyři a půl kiláku a divila jsem se, že se nezapočetly). Zjistila jsem, že zpětně už to opravit nemůžu... Půjdu rovnou vyhlásit challenge na květen. Pohybu zdar! :)

Obrázek uživatele neviathiel

Na Endomondo jsem založila cyklistickou challenge - sbírání kilometrů v květnu. Kdo máte zájem se přidat, napište, pošlu pozvánku.

Obrázek uživatele Zuzka

Do cykla nejdu, děkuju :)) V obecný challenge asi cyklo nechám, ať si to kombinátoři užijou taky, jop? :)

Obrázek uživatele Eillen

Loni mi to kvůli krátké nemoci a špatnému počasí nevyšlo. Tak snad letos...

Budu držet palce! Já letos nebyla běhat zatím ani jednou, takže to moc nevidím... ale chci aspoň poctivě jezdit na kole:)

Obrázek uživatele neviathiel

Založte někdo challenge. :)

Obrázek uživatele Eillen

Neumíme... Ale ráda se přidám (i když s těmi mými šesti km na začátek bych snad radši ani neměla)

Obrázek uživatele neviathiel

Já nemám ani jeden. :)

Obrázek uživatele Eillen

Jenže ty si marod. Já ne. Dneska jsem nakonec nikde nebyla a dala si jen maraton u sporáku...

Obrázek uživatele neviathiel

Vytvořila jsem challenge na Endomondo - sportovní chůze, cyklistika, běh. Dejte vědět, co mám ještě přidat. Pozvala jsem všechny, které mám v přátelích, u ostatních to nejde.
https://www.endomondo.com/challenges/36400314

Obrázek uživatele Eillen

Prosím tě, to Walking tam máš jen fitness - šlo by dát i obyčejné?

Obrázek uživatele neviathiel

Určitě.

Obrázek uživatele neviathiel

Určitě.

Obrázek uživatele Terda

Já se asi přidám, ale bude to u mě letos slabota. :(
Asi.

Obrázek uživatele Bilkis

Připojila jsem se. Koloběžka tam asi není, tak to asi nebudu zkoušet přemluvit. Ale nevím, jak to půjde. Letos jsem hodně zaneprázdněná stavbou.

Obrázek uživatele neviathiel

Nenašla jsem. Je tam někde?

Obrázek uživatele Bilkis

Myslím, že ne.

Obrázek uživatele Eillen

Tak to nejhůř zadej jako jízdu na kole ne?

Obrázek uživatele Bilkis

To zase ne. To spíš možná odpovídá běhu. Když jede člověk do kopce. :D

Obrázek uživatele Gwendolína

Letos bych na procházkách s kočárkem mohla to Endomondo oprášit. :)

Obrázek uživatele Zuzka

Budu vkládat ručně, snad to půjde... je to spolehlivější, než moje bláznivá GPSka, která mi počítá všude o třetinu víc...

Stránky

-A A +A