Jezero Ohmu

Obrázek uživatele Doktor
Úvodní poznámka: 

Z filmu Nausicaa from the Valley of the Wind (česky Naušika z Větrného údolí). Pokus vydělat nějaké kachny méně známému fandomu, i když z drabble se toho o filmu moc nedozvíte a ostatně kvalita je přinejlepším průměrná (toho drabble).
Film se odehrává v době několik tisíc let poté, co většinu Země zničila válka. Zničenou zemi zabrala Pustina, tvořená jedovatými rostlinami a zmutovaným hmyzem (i když Ohmu jsou spíše korýši). Místa, kde žijí lidé, jsou od sebe daleko a o vzájemném přátelství jednotlivých osad nemůže být řeči.
Princezna Naušika je obyvatelkou celkem prosperujícího Větrného údolí a má jisté důvody k tomu, aby zjistila, co se vlastně v pustině děje.
Kiršana je velitelkou torumekijské okupační armády, která obsadila Údolí větru a má velmi pádné důvody Pustinu zničit.
Oproti původnímu drabble jsem trochu pozměnil název.

Fandom: 
Drabble: 

Po šíleném úniku z létající pevnosti a hladkém přistání na jezeře se Kirštana cítila opět paní situace. Vytáhla pistoli a vystřelila do vzduchu. "Tady rozkazuji já!"
Trup malého letadla se rozkymácel. Vynořili se Ohmu, obrovští korýši, strašliví vládci Pustiny.
Kirštaně se zvedl žaludek. V bitvě s Ohmu kdysi přišla o ruku a nohu a málem vykrvácela.
Princezna Naušika roztáhla ruce a šeptala slova omluvy. Ohmu jí zkoumavě ovíjeli zlatými chapadly.
To není možné, pomyslela si Kirštana, copak se s těmito tvory dá vyjednávat?
Konečně Ohmu stáhli chapadla a odpluli.
"Tu pistoli si, s dovolením, vezmu," řekl jeden z princezniných mužů.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Úryveček z mně neznámého příběhu (úvodní poznámku jsem přeskočil, neb chci vždy vědět, zda drabble dokáže působit samo o sobě), momentka, ale s napětím, poezií i vývojem!

Obrázek uživatele Doktor

Děkuju, děkuju!

Mně se Nausiccaa, a tohle drabble tím pádem taky, strašně líbí... na to, že je to brutální ekologická agitace kašlu a beru to jako fantasy.
(jen je ten poetický film pro mě trochu zruinován tím, že hlavní melodii si půjčili kamarádi do svýho fanfilmu - ale to je moje věc...)

Obrázek uživatele Doktor

No jo, Myiazaki měl rád tři věci: přírodu, letadla (to jde tak maličko proti sobě, ale což) a tu třetí si zrovna nevybavuju. Ve větší či menší míře je to ve všech jeho filmech. Mně se líbí, jak má propracovaný postavy, hlavně ty záporný, protože v tomhle filmu vlastně žádná čistě záporná není.

Obrázek uživatele Arengil

Můj oblíbený film a Ohmu jsou skvělí (a drobet děsiví, když jim někdo střílí před barákem).

-A A +A