Čas pracovat

Obrázek uživatele Eillen
Úvodní poznámka: 

Po několika letech se opět na scénu dostala Aldorma.

Fandom: 
Drabble: 

Většina lidí Margaritu litovala. Nejen, že musela celý život žít v ústraní - tak jako oni. Navíc měla být právoplatnou dědičkou Aldormského trůnu. Matka ji zemřela při porodu, otec o pár let později. Všichni ji milovali

Až na mě. A za to mě nesnášela.

"Myslíš si, že tohle budu dělat?" vyjekla překvapeně a upravila si své dokonalé lokny.

"Hele, Meg, je mi to jasné. Jsi korunní princezna, celý svět čeká až se vrátíš na trůn. Jo, vlastně to už neplatí. On tvůj starší bratr vlastně žije. Tak koukej makat," podala jsem jí hrábě.

Její královská dokonalost musela stranou. Byl čas pracovat.

Závěrečná poznámka: 

Pro rychlost. Příběh byl na přání, kdy hlavní postavou jsem měla být já sama. Základ byl takový, že jsem se měla dostat do jiného světa (vesmíru, universa) a s něčím tam pomoct (nebo se jen snažit a totálně pohořet). Postava Margarity byla druhorozenou dcerou právoplatného následníka trůnu - tento rod žil již několik generací v ústranní. Všichni mysleli, že Margaretin bratr zemřel krátce po porodu. Šlo ale o lež, která praskla po více než třiceti letech. Hádejte komu ujela huba, když na to přišel? Ano, mé maličkosti.

Smrtí této MS myslím fakt, že už není dokonalá a hýčkaný sirotek a budoucí královna. Bohužel v dané části příběhu šla její královská dokonalost pod drn a holčička musela začít makat rukama. A protože měli všichni práce až nad hlavu, tak se o ní nikdo nezajímal. A oslovení Meg bytostně nesnáší.

Myslím si, že zabitých postav bude až dost, tak jsem to zkusila vzít oklikou...

Komentáře

Obrázek uživatele Kumiko

Oklikou, ale povedlo se. Moc krásné!

Obrázek uživatele Eillen

Děkuji :-)

Jééé, Aldorma... to byly časy. Drabble se ti povedlo :-)

Obrázek uživatele Eillen

Jo, to byly krásné časy :-) Alespoň že máme ty vzpomínky :-)
Díky

Eillen, pěkné drabble! Takové použití tématu chválím a doufám, že ho uvidím častěji (jsem teprve asi u pátého drabble:)), rozhodně je to pro nás v tématu a přečtu si to radši než nějaké krváky (i když na ty se už taky těším):)

Přerod MS v pravou hrdinku, tak to má být:)

Obrázek uživatele Eillen

Jé, Nifredil, díky za tak krásný komentář.
Zkusila jsem to vzít z jiné strany, protože mi bylo jasné, že bude dosti vyvražďovaček.

A pro Margaritu to byl opravdu přerod v nevídanou postavu.

Tak tady trochu nerozumím. Vzpomínám si, že tam taková postava byla, nakonec snad došla dokonce k tomu, že je vlastně ráda, že má bratra. A k tématu se to docela hodí. Ale proč musela následkem ztráty následnictví pracovat? Královskou dcerou byla pořád, ne?

Obrázek uživatele Eillen

Byla ráda, že má bratra. Dalo by se říct, že ta její naštvanost byla směřována k tomu, kdo jí to všechno řekl. Naštvaná byla, že sama nezjistila pravdu. Navíc než zjistila, že Creagan je její bratr, byla do něj tajně zamilovaná. Takže to byl dvojí šok.

Pracovat musela, protože se nalezlo původní královský palác a bylo třeba jej opravit a dát do pořádku okolní zahrady. A jelikož takzvaných Zrádců (tedy následovníků právoplatného krále) bylo málo, musel se do práce zapojit každý. Jí nevadila práce jako taková, ale to, že to byla Lenka /tedy já/, kdo jí říkal co má dělat.

V příběhu šlo vlastně o období, kdy Meg zahazuje poslední zbytky své namyšlenosti, že je něčím víc. A ona vlastně nebyla tak moc arogantní. To jen mně taková připadala. A protože je příběh psán z mého pohledu, tak to rozhodně nebyl objektivní popis charakteru Meg.

Děkuji za vysvětlivku. Takhle podle popisu je mi docela sympatická.

Obrázek uživatele Eillen

Rádo se stalo. :-)

-A A +A