Vzpomínky staré paní

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Dlouho jsem váhala,jestli vůbec do výběru něco dávat, a pak jsem přemýšlela, co vybrat. Vztah mám svým způsobem ke každému drabbleti...
Některá z drabblat, která se dostala do "užšího výběru", zařadili do svých výběrů laskaví čtenáři.
Takže dávám tohle...

Drabble: 

Narodila jsem se dávno. Stála jsem v řadě mezi svými sourozenci, když přišel takový bodrý červenolící člověk, zálibně na mě koukal a zanedlouho jsem už jela na jeho statek, kde mě všichni nadšeně vítali.
Bydlela jsem v útulné stodole, pomáhala po sklizni, a když práce skončila, sedlák mě pohladil, promazal ložiska, i můj krásný červenožlutý lak opravil, bylo-li třeba.
Pak přišli divní lidé, sedláka vyhnali, já zůstala. Pracovala jsem dál, ale nikdo mě nepohladil, nestaral se, nepromazaná ložiska bolela. Přesto jsem pořád pracovala. Jednou mě ani nevrátili do stodoly.
Stojím smutně na poli a reznu. Kde jsi, hospodáři? Pomoz! Umírám.

Komentáře

Obrázek uživatele Faob

Jako všechno od Peggy, chce se mi dodat, nicméně toto ještě o chloupek převyšuje! Jak umíme být - a v našich kotlinách nás to naučil bolševik - k věcem nespravedliví a nevděční! Ach, popsat svět z jejich úhlu pohledu, důsledně, všech možných našich pomocníků, to by bylo skutečné odkrytí našeho bezbřehého nevděku...!

Moc děkuju!

*dojata tak krásným oceněním vytahuje kapesník...*

Obrázek uživatele Azereth

Chudák. Hezké drabble, moc se mi líbí.

To jsem ráda! Děkuju!

Obrázek uživatele strigga

Já to zapomněla okomentovat :) chuděrka malá, je mi jí líto.. o to víc, že jsem odmalička až přehnaně lítostivá k věcem obecně (už jste se někdy omlouvali rostlině, že jste jí omylem ukopli list? Ne? Tak to je můj denní chleba :D). Ale tohle je i smutná výpověď o době. Moc krásný.

Díky za milý komentář, moc potěšil!

Obrázek uživatele Faob

Tak nedorazíš. Bolí...

-A A +A