Zlo jménem Korea

Obrázek uživatele Saphira
Fandom: 
Drabble: 

„Zatraceně!“ zaklel Hawkeye, když mu to Radar řekl. „Už se nemůžu dívat na to, jak tady ty nevinní kluci umíraj. Pro co? Pro demokracii? Ať demokracie jde zase tam, odkud přišla!“
Dával toho kluka dohromady dvě hodiny. Mezitím na předoperačním čekaly další případy. Zbytečně.

„Vrtulníky!“ křičel Radar. Hawkeye měl sto chutí zacpat si uši. Předstírat, že nepřiletěly.
Nechtěl poslouchat jejich nářky, že už nechtějí bojovat. Rozuměl jim.
Nenáviděl válku.

„Chci si stěžovat!“ praštil do stolu Henrymu. „Chci stávku, chci mír, chci, aby nás někdo slyšel, že s tímhle zlem nesouhlasíme!“
Podplukovník zavrtěl hlavou. „Pierci... nemá to cenu. Nebudou tě poslouchat.“

Závěrečná poznámka: 

Vesele to nešlo.

Komentáře

Obrázek uživatele George

Jéj, úplně ho vidím! :)

Obrázek uživatele strigga

Jej, tohle mě bolí. Včera jsem si asi po.. no, nevím, po X letech pouštěla MASH k žehlení, a úplně jsem si u toho vzpomněla, jak geniální tam jsou tyhle momenty smutku - jak je to šíleně silný. A prostě je mám hrozně moc ráda. A pryč s tou blbou válkou.

Obrázek uživatele Saphira

Taky jsem si ho včera pustila a zrovna jsem natrefila na díl, který pro Hawkeyeho byl trochu těžkej - právě zachraňoval kluka, který mu umřel na stole, oživil ho, ale on to pak nezvládnul. Pak se ještě s Henrym rozhodovali, jestli se pokusit zachánit jinýho, i když by to znamenalo hodiny operování, možná nakonec zbytečně, zatímco by jim na předoperačním umřeli další, kteří by měli šanci. Tak mě to trochu inspirovalo :)
Přesně to se mi na tom líbí - ten smutek a nenávist maskovaný cynismem, aby se z toho vůbec nezbláznili.

Obrázek uživatele Rya

Smutné a výstižné (chtěla bych umět komentovat jako strigga, ale nemám na to :-))

Obrázek uživatele strigga

Já s tím takhle začnu vždycky, když už je mi blbý psát "dost dobrý" a podobně, páč mi začne připadat, že to musí znít, jako že jsem to ani nečetla :D jsem děsnej paranoik.

Obrázek uživatele Doktor

Drabble dobrý. Ale stejně mám pocit, že jestli některá válka v posledních sto letech skončila (alespoň v uvozovkách) "správným výsledkem" ("dobře" by nebylo úplně výstižný slovo), tak to byla ta korejská.
Takže palec nahoru všem klukům, co tam byli, i když to muselo bejt strašný.

Obrázek uživatele Saphira

Nakonec z této zpětné perspektivy ano, ale dokážu si asi představit, jak mu to v ten moment muselo připadat strašně zbytečný, když jako doktor zachraňuje životy vojáků, kteří se pak zase vrátí na frontu a tentokrát už to nezvládnou ani do MASHe.

Obrázek uživatele Aries

Nikdy jsem nevydržela koukat na MASH déle než pět minut, ale podle tohohle drablete soudím, že zas tak hrozně blbý to asi nebylo. Asi jsem trefila na špatný momenty

Obrázek uživatele Saphira

MASH má takový dost specifický humor, dost založený na cynismu a černém humoru, což chápu, že ne každému sedne :) ale třeba natrefíš na něco, díky čemu tomu dáš druhou šanci :)

Zatraceně dobrý drabble!

Obrázek uživatele Saphira

Děkuju :)

Obrázek uživatele nettiex

Pro ten černý humor jsem MASH vždycky měla ráda, ale pro tyhle záblesky zla, ty chvíle reality, kterou tvůrci seriálu tak mistrně schovávali za vtípky, aby ji pak vynesli na světlo tak, že to doslova bolelo, pro ty jsem MASH milovala.
Vynikající.

Obrázek uživatele Saphira

Přesně tak. :)
Díky!

Obrázek uživatele Smrtijedka

Ty ten MASH tak umíš, to je až neuvěřitelný. Kachná!

Obrázek uživatele Saphira

*červená se* děkuji!

-A A +A